Så här låser du appar på vilken iPhone som helst

Oavsett om du vill skydda dina appinställningar eller hindra barnen från att se något de inte borde, förklarar den här guiden hur du låser appar på vilken iPhone som helst.

Denna första uppsättning anvisningar är endast för iPhones med iOS 12 eller senare.


Så här låser du förstapartsappar på iOS

iOS har ingen systemnivåfunktion som gör det möjligt att låsa appar individuellt, så för närvarande är antalet appar som du kan låsa individuellt begränsat. Det finns dock lösningar och korrigeringar du kan använda, och även om vissa av dessa inte låser enskilda appar direkt, ger de ungefär samma effekt.

En app från första parten är en app som Apple skapar (i motsats till en app från en annan programvarutillverkare).

Miguel Co / Lifewire

Skärmtid måste aktiveras på den enhet du vill låsa ner.

  1. Öppen inställningar.

  2. Gå till Skärmtid > Restriktioner för innehåll och integritet.

  3. Tryck Tillåtna appar.

  4. Stäng av omkopplarna (tryck på dem för att göra omkopplaren vit) för appar du inte vill använda.

  5. Tryck på Tillbaka eller svep uppåt för att gå till startskärmen.

Instruktioner för äldre enheter

Använd dessa instruktioner om din iPhone har iOS 11 eller senare.

En enkel applåsmetod som fungerar för alla iPhones - men bara för Apple-appar från första part - innebär användning av begränsningar. Gå till inställningar > Allmänt, rulla sedan ner och navigera till begränsningar > Aktivera begränsningar. När du uppmanas ange ett nytt lösenord (två gånger för att bekräfta).

När du har aktiverat begränsningar och angett ett nytt lösenord får du en mängd olika alternativ. I Tillåt har du möjlighet att tillåta en rad förstapartsappar, som Safari, Siri och FaceTime. Detta inkluderar inte appar som du laddade ner. Genom att svepa den gröna växlingsikonen till av-positionen kan du förhindra att appar som inte tillåts visas på din hemskärm. Med andra ord är detta inte en applåsmetod så mycket som en tillfällig metod för borttagning av appar, eftersom appar som du låser på det här sättet inte kommer att vara tillgängliga för dig förrän du tillåter appar igen.

i Tillåt innehåll avsnitt kan du ställa in föräldrakontroll för vilken typ av innehåll och media någon kan visa på din telefon. Dessutom kan du använda Sekretess avsnittet för att förhindra att ändringar görs i dina olika sekretessinställningar och använda Tillåt ändringar avsnitt för att frysa en rad alternativ, till exempel volymgränsen.

Ange tidsgränser för appar

Du kan också ställa in tidsgränser för appar, vilket liknar att låsa appar bort från eget bruk.

Screen Time introducerades i iOS 12, så det fungerar bara på iPhones med iOS 12 eller senare.


Lösenord Applås: Så här låser du appar på iPhone med hjälp av guidad åtkomst

Guidad åtkomst är något av ett nukleärt applåsalternativ, eftersom det hindrar dig från att lämna appen du använder för närvarande. Ändå kan det komma till nytta om ditt barn vill använda en viss app på din telefon, men du är orolig för att de kan våga sig någon annanstans.

Guidad åtkomst kräver iOS 11 och senare.

  1. Gå till inställningar > Skärmtid > Appgränser > Lägg till gräns.

  2. I listan över appar fattar du ett beslut om att begränsa åtkomsten. Tryck på kryssrutan till vänster om den appkategori du vill begränsa, till exempel sociala nätverk. Du kan begränsa vissa appar inom sociala nätverk (till exempel) genom att trycka på till kategorin.
  3. Välj en tidsgräns för användningen av den appkategorin (t.ex. 1 timme). Du kan också anpassa de dagar du vill att denna begränsning ska vara på plats. Tryck på Lägg till knappen för att spara inställningarna.


Lösenord Applås: Så här låser du appar på iPhone med hjälp av guidad åtkomst

Guidad åtkomst är något av ett nukleärt applåsalternativ, eftersom det hindrar dig från att lämna appen du använder för närvarande. Ändå kan det komma till nytta om ditt barn vill använda en viss app på din telefon, men du är orolig för att de kan våga sig någon annanstans.

  1. Från inställningar, Gå till Allmänt > Tillgänglighet > Guidad åtkomst.

    iOS 13 har denna inställning under: Inställning > Tillgänglighet.

  2. Dra av Guidad åtkomst växel till grönt / på-läge.

  3. Gå till Inställningar för lösenord > Ställ in lösenord för guidad åtkomst.

  4. Ange ett nytt lösenord och ange det igen för att bekräfta. Du kan också aktivera Touch ID eller Face ID på den här skärmen.

När du har aktiverat Guidad åtkomst och ställt in ditt lösenord använder du funktionen genom att öppna valfri app och trycka på Sidoknappen tre gånger (på en iPhone X) eller Hem-knappen tre gånger, när appen har startat.

Detta visar Guidad åtkomst-startskärmen, som låter dig rita en cirkel runt skärmens områden för att inaktivera (ställ in den för att antingen täcka hela skärmen eller ingen av den). Alternativt välj Tillbehör i det nedre högra hörnet av skärmen, som kan användas för att inaktivera allt från volymknapparna till pekskärmen, samt ställa in en tidsgräns för Guidad åtkomst-session (upp till 24 timmar).

Om du äger en Touch ID-aktiverad iPhone använder du Touch ID istället för ett lösenord för att avsluta en Guided Access-session. För att aktivera detta, följ steg 1–5 ovan, men i steg 6, efter att du har tryckt på Inställningar för lösenord, växla Rör ID till på / grönt läge.

App Lock Fingerprint: Hur man använder Touch ID för att låsa kompatibla appar (på iPhone 5S till iPhone 8)

Med Touch ID är det möjligt att låsa ett begränsat antal kompatibla appar med den fingeravtrycksbaserade säkerhetsfunktionen (tillgänglig på iPhone 5S via iPhone 8 och 8 Plus).

Den här artikeln förutsätter att du använder ett lösenord för att komma in på din iPhone. Om du inte gör det här kan du sätta på lösenord.

Öppna för att låsa Apple Pay, iTunes och App Store på det här sättet inställningar och gå till Tryck på ID och lösenord för att ange ditt lösenord. Slå sedan på växlarna (till den gröna / på-positionen) för de appar du vill låsa med Touch ID.

Om du inte har ställt in Touch ID uppmanas du att göra det när du aktiverar något tillgängligt alternativ.

Ovanstående täcker dock endast Apple Pay, iTunes och App Store. Att använda Touch ID för att låsa appar som du laddar ner från App Store kräver en annan process, och många populära appar (som Facebook, Twitter och Snapchat) aktiverar inte den här processen, vilket innebär att du inte kan låsa dessa appar individuellt.

Det finns ett växande antal appar som erbjuder möjlighet att låsa appar med Touch ID, medan ett mindre antal också erbjuder möjligheten att låsa appar med ett lösenord.

Generellt krävs följande för att göra detta:

  1. Öppna den Touch ID-kompatibla appen.
  2. Gå in i dess inställningar.
  3. Hitta alternativet som låser appen med ett lösenord eller med ditt fingeravtryck. Det kan vara i en Sekretess or preferenser avsnitt och kan kallas Lösenord, Lösenord, Tryck på ID-lås, Lås, Skärmlåseller något liknande.

  4. Om det behövs följer du stegen på skärmen för att slutföra applåsningsproceduren.

Så här låser du appar på iPhone med en tredjepartsapp

Det finns ett sista alternativ om du vill låsa appar direkt, och det innebär att du använder en tredjepartsapp.

I ett avseende är detta det bästa alternativet för att låsa appar eftersom det finns ett antal appar tillgängliga som på ett eller annat sätt blockerar åtkomst till varje app på din iPhone med ett lösenord (eller biometriskt ID). Det är dock också det värsta applåd alternativet för iPhone. För att använda dessa appar måste din iPhone vara jailbroken (vilket kan skapa säkerhetsproblem och prestandaproblem; det rekommenderas inte).

Några populära exempel på appar från tredje part som låser andra appar inkluderar BioProtect, Locktopus och AppLocker. Dessa kan laddas ner och installeras med hjälp av Cydia-plattformen, som är hem för appar som är speciellt utformade för jailbroken iPhones.

När det gäller BioProtect kan du, när appen har laddats ner, låsa specifika appar genom att gå till Inställningar > Tillämpningar under Skyddade föremål och sedan växla de appar som du vill låsa till den gröna / på-positionen.

Något annat att tänka på för dina applådnings behov är att nixa idén helt. Beroende på dina behov kan en valvapp från tredje part vara allt du behöver för att dölja saker som bilder och anteckningar, vilket gör dem tillgängliga endast efter att rätt lösenord har angetts.

Om du inte nödvändigtvis behöver låsa hela appen (till exempel Foton), utan istället bara specifika saker som privata bilder, dokument eller videor, kan du ha tur med en av dessa appar.

De bästa valvapparna för att dölja dina foton, videor, samtal och texter

Lämna en kommentar