Hur laddar jag upp flera bilder till Facebook

Att räkna ut hur man laddar upp flera bilder till Facebook samtidigt kan vara förvirrande, särskilt om du vill att alla ska ha samma statusuppdatering.

Ett sätt att ladda upp flera bilder är att skapa ett fotoalbum. Du kan också ladda upp flera foton i en statusuppdatering utan att skapa ett album. Lägg upp flera bilder på Facebook från din dator i din favoritwebbläsare eller från din mobila enhet med hjälp av Facebook-appen.

Om du har mer än fem bilder att lägga upp kan du dock överväga att skapa ett album. Instruktioner om hur du skapar ett album ingår i den här artikeln.

Facebook rekommenderar att du använder de senaste versionerna av följande webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari och Microsoft Edge.


Skicka flera foton med en webbläsare

Du kan ladda upp och lägga upp flera bilder till Facebook från en webbläsare och via mobilappen. Så här gör du det på din dator:

 1. Välja Foto / Video i statusfältet antingen före eller efter att du skriver en status, men innan du väljer Inlägg.

 2. Navigera genom datorns enhet och välj en bild för att markera den. Om du vill välja flera bilder håller du ned shift or Kommando på en Mac eller ctrl på en dator medan du väljer flera bilder att lägga upp. Varje bild ska markeras.

 3. Välja Öppen.

 4. När du har valt Öppen, visas en Facebook-statusuppdateringsruta som visar miniatyrer av de bilder du valt. Skriv ett meddelande i statusrutan om du vill säga något om bilderna.

 5. För att lägga till fler foton i inlägget markerar du rutan med plustecknet.

  Håll muspekaren över en miniatyrbild för att antingen radera eller redigera ett foto innan du lägger upp det.

 6. Granska de andra tillgängliga alternativen: tagga vänner, sätt på klistermärken, lägg till dina känslor eller en aktivitet eller checka in.
 7. När du är redo väljer du Dela.

När du använder den här metoden visas bara de fem första bilderna i dina väns nyhetsflöden. De kommer att se ett nummer med ett plustecken som indikerar att det finns ytterligare foton att visa.

Skapa ett album med en webbläsare

Det bästa sättet att skicka ett stort antal foton till Facebook är att skapa ett fotoalbum, ladda upp flera foton till det albumet och sedan publicera omslagsbilden i statusuppdateringen. Vänner som klickar på albumlänken tas till bilderna.

 1. Gå till statusuppdateringsrutan som om du skulle skriva en uppdatering.
 2. Välja Foto / videoalbum högst upp i uppdateringsrutan.

 3. Navigera genom datorns enhet och välj bilder du vill lägga upp. För att välja flera bilder, håll ned shift or Kommando på en Mac eller ctrl på en PC, medan du väljer flera bilder som ska läggas in i albumet. Varje bild ska markeras.

 4. Välja Öppen. En förhandsgranskningsskärm för album öppnas med miniatyrer av de valda bilderna och ger dig möjlighet att lägga till text och en plats till varje foto. Välj det stora plustecknet för att lägga till fler foton i albumet.

 5. I det vänstra fönstret, ge det nya albumet ett namn och en beskrivning och se de andra tillgängliga alternativen.
 6. När du har gjort dina val väljer du Inlägg knapp.


Skicka flera bilder med Facebook-appen

Processen med att publicera mer än ett foto med din status med hjälp av den mobila Facebook-appen liknar att göra det på en stationär webbläsare.

 1. Tryck på Facebook app för att öppna den.

 2. Tryck på i statusfältet högst upp i nyhetsflödet Bild.

 3. Tryck på miniatyrerna av de foton du vill lägga till i statusen.
 4. Använd Klar för att öppna förhandsgranskningsskärmen.

 5. Lägg till text i ditt statusinlägg, om du vill, och välj + Album från alternativen.

 6. Ge albumet ett namn och välj fler foton om du vill. Knacka Dela när du är klar.

 7. Tryck Dela nu och din statusuppdatering med foton (i ett album) publiceras på Facebook.