Så här snabbar du upp videor på iPhone och Android

#

Om du gillar redigering och de videor du har filmat med din smartphone innehåller mycket "dödtid" finns det några saker du kan göra för att snabba upp dina videor på bara några sekunder. Förutom att snabba upp är det också möjligt att sakta ner en video och välja exakt hur mycket man vill göra det, tills det önskade resultatet är uppnått. Förutom appar finns det även program för stationära datorer som kan utföra samma sak. I den här artikeln kommer vi att ta reda på vilka de bästa programmen och applikationerna som finns på marknaden.


Program för att snabba upp videor

VLC: Om vårt mål bara är att snabba upp eller sakta ner en video efter att den redan har spelats in kan vi använda det kostnadsfria programmet VLC, som finns tillgängligt för Windows, Mac och Linux. Med detta program kan du dock bara se den modifierade hastighetsvideon och inte spara den. VCL läser alla format. När du har installerat den på ditt system kan du använda den för att spela upp önskad video utan att behöva oroa dig för formatet, eftersom VLC läser vad som helst. När videon spelas upp klickar du helt enkelt på menyn Playback och sedan på "Speed" för att se en meny med en rad olika alternativ för uppspelningshastigheten.

VideoPAD: är ett annat program för att snabba upp videor som, till skillnad från VCL, också låter dig spara den redigerade videon, så att du kan titta på den senare på vilket medium som helst utan att först redigera den. Programmet är gratis och har inga begränsningar för privat bruk. Dessutom har den ett stort antal effekter och ändringar som kan tillämpas, mycket mer än den klassiska Movie Maker som användes tidigare. VideoPAD finns inte bara för Windows, utan även för Mac OS X, iPhone, iPad, Android och Kindle. Det finns även en version för smartphones och surfplattor.

Filmora Video Editor: Det här programmet kan hjälpa användarna att skapa professionella videor. Det gör det möjligt för användarna att snabba upp eller sakta ner videor efter eget tycke och smak. Dessutom finns det mer än 300 effekter för att anpassa videor och få dem att se imponerande ut med filter, överlagringar, övergångar, titlar och animerad grafik. När du väl har spenderat lite tid och erfarenhet med de många funktionerna kommer du att få ut det mesta av det här programmet.

Appar för att snabba upp videor

I App Store och Google Play finns det många redigeringsprogram som du kan använda för att snabba upp dina videor och skapa professionellt innehåll med många specialeffekter som slow motion, stop motion och mycket mer. Vissa av dessa är mycket enkla att använda, även för nybörjare, medan andra har så många funktioner att de inte kan mäta sig med de skrivbordsprogram som används av professionella videomakare. Låt oss ta en titt på några av de mest populära apparna för Android och iPhone.


Appar för att snabba upp video på Android

PowerDirector: Ett av de bästa sätten att snabba upp video på Android är PowerDirector, en app med ett mycket intuitivt gränssnitt och många redigeringsfunktioner. Den kan laddas ner och användas gratis, men vissa delar kan installeras separat via köp i appen. Den kan laddas ner och användas gratis, men vissa delar kan installeras separat via köp i appen. I gratisversionen appliceras en logotyp på de videor som produceras, men för att ta bort denna logotyp måste du göra ett köp i appen på 5,99 euro.

Hyper Timelapse: En av de viktigaste funktionerna i denna programvara är möjligheten att spela in med en videokamera i normal hastighet och den enkla delningen av videor på olika webbplatser, samt ett mycket professionellt utseende som innebär att den kan användas av alla Android-användare.

Cyberlink ActionDirector: Ytterligare en mycket omfattande videoredigeringsprogram från Cyberlink. Det är ett förenklat alternativ till PowerDirector med färre funktioner, men det är mycket mer intuitivt och lätt att använda för nybörjare. Du kan ladda ner det gratis, men det ger vattenstämpel på de videor som skapas och tillåter inte export i Full HD. För att ta bort alla begränsningar måste du köpa den fullständiga versionen av appen för 4,59 euro.

KineMaster: Detta är en av de bästa videoredigeringsapparna som finns tillgängliga på Android. Du kan klippa videor, skapa montage med foton och musik, använda filter på videor på din enhet och mycket mer. Du kan ladda ner den gratis, men i gratisversionen finns det en vattenstämpel på dina videor så att du inte kan använda alla filter. För att låsa upp alla funktioner måste du prenumerera för 3,56 euro/månad eller 28,46 euro/år, eller så kan du köpa de effekter och verktyg du vill ha individuellt.

Magisto Video Editor & Maker: Den här appen har några verkligt innovativa funktioner jämfört med genomsnittet. På bara 15 sekunder kan du redigera, snabba upp och dela dina videor på din Android-enhet.


App för att snabba upp video på iPhone

iMovie: Detta är det videoredigeringsprogram som är standard på iPhone, iPad och Mac. Med det här verktyget kan du inte bara redigera dina videor med intuitiva multitouch-gester, utan tack vare integrationen med iCloud kan du enkelt synkronisera dina projekt på alla dina Apple-enheter. Jag vill påminna dig om att iMovie också finns som ett gratis datorprogram, enbart för macOS.

Slo Mo Video: En annan app som låter dig snabba upp videor med minimal ansträngning är Slo Mo Video. Detta är en delvis gratis lösning som endast finns tillgänglig för iOS-enheter. Den här appen ger användaren endast de verktyg som krävs för att sakta ner och/eller snabba upp videor, men är mycket enkel att använda eftersom den endast tillåter denna funktion. För att få tillgång till de andra verktygen i appen måste du köpa det kompletta paketet, som låter dig kontrollera tidslinjen och snabba upp videor med upp till 200 %, vilket kostar 3,49 euro.

Video Booth: Den viktigaste funktionen i den här appen är stödet för AirPlay. Den har också ett attraktivt och intuitivt gränssnitt som gör det enkelt att dela våra videor på Facebook, via e-post och till och med på YouTube. Den har sju videoeffekter att välja mellan så att du kan välja den mest lämpliga för ditt projekt.

Givit Video Editor: Denna andra app är mycket användbar om du har ett iOS-system och vill snabba upp en videofil. Den har inga begränsningar i sina funktioner. Givit Video Editor ger dig möjlighet att redigera dina videor direkt från kamerarullen, vilket sparar värdefull tid.

TiltShift Video: Den här appens huvudfunktion är möjligheten att ändra hastigheten på en video och samtidigt simulera tidsförskjutning eller slowmotion.

Appen finns tillgänglig för både Android- och iOS-system

Videoshop: Det här är en lättanvänd och funktionsrik app. Programmet kan laddas ner till både Android, iOS och Windows 10 Mobile. Videoshop-versionen för Android-enheter är gratis med funktioner som kan låsas upp genom köp i appen, medan du på iOS och Windows 10 Mobile måste betala mellan 1,29 och 2,99 euro för att ladda ner den fullständiga versionen av appen direkt.

Adobe Premiere Clip: Detta är namnet på mobilversionen av Adobe Premiere, en av de mest populära videoredigeringsprogrammen som finns tillgängliga på Windows PC och Mac. Det är inte den enklaste appen att använda på grund av det stora antalet verktyg, men med lite tålamod kommer du att få grepp om de olika funktionerna.

Snabbt: den här appen är mycket enkel och trevlig att använda. Det är en gratis lösning som tillhandahålls av GoPro. Med Quik kan du inte bara enkelt ändra hastigheten på dina videor, utan du kan också använda mer än tjugo stilar med övergångar och effekter med bara några få klick.

Hur man snabbar upp videor på YouTube

Du kan snabba upp eller sakta ner uppspelningen av en video när du tittar på den online. Den här funktionen kan vara mycket användbar om du tittar på videor på originalspråket, eftersom den gör att du kan förstå en del av innehållet bättre genom att sakta ner talet. Allt du behöver göra är att öppna en video och klicka på inställningar. Från det ögonblicket är allt du behöver göra att välja uppspelningshastighet och välja den. Standardvalet är naturligtvis "Normal", men det hindrar oss inte från att ändra det.

I den här artikeln har vi fått lite mer insikt i hur världen av video och hastighet fungerar. För att skapa iögonfallande videoklipp måste du ibland spela med hastigheten. Om det inte räcker kan du också inkludera stopppunkter i videon och komplettera dem med lämpliga effekter och musik. På så sätt får vi grundläggande kunskaper om hur man blir en professionell videoredigerare. Vår kunskap kan användas för att informera om evenemang eller för att främja ett varumärke.

Lämna en kommentar