Facebook Marketplace, loppmarknaden på nätet kommer till Italien


Efter att ha testats i USA och andra engelskspråkiga länder, landar den sociala loppmarknaden även i Europa, inklusive Italien

Efter att ha testats i USA,

Efter att ha testat tjänsten i USA, Australien, Kanada, Chile, Mexiko, Nya Zeeland och Storbritannien har Facebook beslutat att utöka sin marknadstjänst till Europa och öppnar sin loppmarknad på nätet i Italien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Schweiz och 15 andra länder.

Facebook Marketplace, som öppnades i oktober 2016, fångade genast hundratusentals användare som var intresserade av att använda sin vägg för att sälja begagnade föremål av alla slag på nätet. Det är sant att början inte var den lättaste (på grund av ett fel i inställningen av de automatiska filtren använde fler än några användare den sociala plattformen för olaglig handel med droger och vapen), men det sociala nätverkets tekniker korrigerade omedelbart situationen och uppmuntrade köp och försäljning mellan användare. Under cirka tio månaders verksamhet har mer än 16 miljoner föremål lagts ut till försäljning bara i USA.

Så fungerar Facebook Marketplace

För att kunna sälja begagnade föremål online på Facebook Marketplace måste du först vara registrerad på det sociala nätverket. Marknadsplatsen för begagnade varor är för närvarande tillgänglig via iOS-appar (kompatibla med iPhone 5 eller högre), Android-smartphones och datorer via webbläsaren och erbjuder sina användare olika tjänster. Förutom att du snabbt och enkelt kan skapa listor (om du använder en smartphone kan du till exempel skapa dem genom att ta foton direkt från enhetens kamera) kan du jämföra priser för liknande produkter i din närhet, så att du kan välja ett pris som motsvarar marknadspriset.

Från avsnittet Marknadsplats kan du också hantera dina listor snabbt och enkelt: förutom att utvärdera olika erbjudanden och ta kontakt med köpare kan du rapportera objekt som redan har sålts. Kort sagt, ett intuitivt och lättanvänt verktyg som kommer att försöka ta marknadsandelar från de stora aktörerna i branschen (eBay, Subito och Kijiji) med tiotals miljoner användare.


Lämna en kommentar