Tinder, Swipe Night kommer till Italien


Tinders interaktiva tv-serie har kommit: app-prenumeranter kan bestämma hur handlingen utvecklas med ett svep till höger eller vänster

Tinder är den populäraste dejtingappen för tillfället: den gör det möjligt för användare från hela världen att välja varandra, utbyta meddelanden och lära känna varandra i verkliga livet. Allt utlöses av den berömda matchningen, dvs. när två personer väljer varandra.

Nu är företaget redo att förvåna även italienska användare med en interaktiv show som inspirerats av appens mekanismer. Det kommer att heta Swipe Night och kommer att släppas i Italien under våren. Namnet på evenemanget är en ordlek inspirerad av en av de viktigaste åtgärderna som användarna kan göra i appen, nämligen Swipe Right. I korthet kan man säga att användaren framför en persons foto bestämmer sig för att bekräfta att han eller hon gillar personen genom att svepa till höger, medan om han eller hon inte gillar personen utesluter han eller hon den möjliga bekantskapen och sveper till vänster. Vad består den första säsongen av serien av? Företaget tillkännagav det med en originell teaser.

Tinders Swipe Night: vad är det?

Den 7 februari lade Tinder ut en märklig video på sin YouTube-kanal. Titeln är enkel men tydlig: "Den första säsongen av Swipe Night kommer till Italien". Efter den enorma framgången i USA kommer showen nu till vårt land. Men vad handlar det om?

Vi ska vara tydliga: Swipe Night är en interaktiv tv-serie där tittaren (som måste vara Tinder-medlem) kan styra handlingen genom att välja matchningar mellan olika karaktärer och sedan bestämma vilka personer som ska sammanföras och låta historien fortsätta. Allt utspelar sig under apokalypsen, närmare bestämt under mänsklighetens sista natt på jorden.

Karaktärerna spelas av skådespelare som Jordan Christian Hearn, Angela Wong Carbone och Shea Gabor. Serien är regisserad av Karena Evans, som redan har gjort sig ett namn genom att skapa många musikvideor för Drake, ColdPlay, Jay Rock och andra. Det kommer att finnas sex avsnitt totalt, med en sammanlagd speltid på cirka två timmar. Den kostade 5 miljoner dollar att producera, men är redan på väg att bli en världssensation.


Hur fungerar Tinders Swipe Night?

De som är bekanta med Netflix befintliga interaktiva serier kommer säkert att kunna gissa hur Swipe Night fungerar. Redan från början kan tittaren välja mellan olika alternativ på skärmen, men har bara 7 sekunder på sig att fatta ett beslut och kan inte tänka om. Handlingen kommer sedan att förändras beroende på användarnas val.

Efter varje avsnitt kommer det att vara möjligt att dela det skapade avsnittet i sin Tinder-profil och få en extra möjlighet att upptäcka nya affiniteter baserat på de beslut som fattas. Programmet har redan lanserats i USA hösten 2019 och kommer att lanseras i Italien i mars 2020.


Varför bestämde sig Tinder för att lansera en tv-serie?

Vi tittar på exklusivt innehåll för Tinder-prenumeranter: för tillfället kommer det bara att vara tillgängligt via appen, men i framtiden kan det också distribueras på andra plattformar.

Det är verkligen ett originellt sätt att fånga konsumenternas allmänna intresse, särskilt de som älskar tv-serier i stil med Black Mirror. Det är därför ett vinnande drag att öka antalet registreringar. Naturligtvis är projektet tillägnat dem som redan använder appen: det är ett sätt att behålla prenumeranter men också att engagera dem och hjälpa dem att bryta isen under en konversation.

Lämna en kommentar