Galaxy M51, den billiga smarttelefonen med superbatteri har kommit: vad kostar den

#


Galaxy M51 är tillgänglig för förhandsbeställning på Samsungs tyska webbplats. De flesta av smarttelefonens funktioner och pris bekräftas

Vi har pratat om det i flera veckor och nu är bekräftelsen här: Samsung har (nästan) officiellt tillkännagivit Galaxy M51. Officiella förhandsbeställningar har nu öppnats i Tyskland, med beräknat leveransdatum den 11 september. Det dröjer alltså inte länge innan enheten presenteras (troligen i ett pressmeddelande) och lanseras på marknaden.

Då förbeställningarna öppnades har det också blivit möjligt att klargöra en grundläggande aspekt: de tekniska specifikationerna. De flesta funktioner är nu välkända: Galaxy M51 kommer att ha ett superbatteri på 7 000 mAh som räcker minst ett par dagar och fyra bakre kameror, inklusive en huvudsensor på 64 megapixel. Hårdvaruarkitekturen kommer att baseras på Snapdragon 730G-chipsetet, som garanterar bra prestanda och är optimerat för spel. Priset på smarttelefonen har också avslöjats: Galaxy M51 kommer att kosta 360 euro.

Galaxy M51, databladet

Ett datablad som vi redan visste mycket om och som nu är praktiskt taget officiellt. Basen i Galaxy M51 kommer att vara Snapdragon 730G, en mellanklassprocessor som garanterar bra prestanda. Galaxy M51 kommer att levereras med 6 GB RAM och 128 GB intern lagring, som kan utökas via microSD. Skärmen kommer att vara 6,7 tum med FullHD+-upplösning. Designen kännetecknas av att det finns en skåra i mitten av skärmen.

Samsung har också valt ett mycket intressant fotofack för sin mellanklassmodell. Det finns fyra kamerasensorer på baksidan: en 64-megapixel huvudkamera, en 12-megapixel vidvinkelkamera och två 5-megapixelsensorer för makrofotografering och för att fånga information om skärpedjup. Den främre kameran är 32 megapixel.

Batteriet är fortfarande enhetens mest intressanta egenskap: det är 7000 mAh och räcker i mer än en dag. Laddningen är 25 W och tar ett par timmar. Fingeravtrycksläsaren är placerad på sidan av enheten.


Galaxy M51 - Utgivningsdatum och pris

På förbeställningssidan anges den 11 september som leveransdatum för Galaxy M51. Det betyder att det är mindre än två veckor kvar till den officiella lanseringen av enheten. Priset på den billiga smarttelefonen visas också: 360 euro. Det finns två färger: svart och vit.


Lämna en kommentar