Galaxy M21 officiell, lågpris-smartphone med superbatteri


Galaxy M21 är Samsungs nya lågpris-smartphone med ett superbatteri på 6000 mAh. Här är funktioner och pris

Samsung har officiellt presenterat sin nya mellanklass-telefon, Galaxy M21, som för tillfället bara finns tillgänglig i Indien, men som snart kan komma att lanseras i resten av världen, precis som sina föregångare. Den nya lågkostnadstelefonen från den sydkoreanska tillverkaren skulle ha släppts för två dagar sedan, men avslöjandet har skjutits upp till i dag på grund av förseningar som inte specificerats av tillverkaren.

Galaxy M-serien debuterade förra året och kännetecknades genast av två mycket intressanta egenskaper: ett lågt introduktionspris och ett superbatteri som räcker i upp till två dagar. Dessa funktioner finns också i Galaxy M21, efterföljaren till Galaxy M20, som också blev en succé i Italien. Enheten är baserad på en Exynos 9611-processor och 4 GB RAM. Samsungs smartphone konkurrerar direkt med kinesiska enheter i samma prisklass. Här är specifikationerna för Galaxy M21.

Samsung Galaxy M21: funktioner

Den nya enheten från Samsung delar de flesta funktionerna med den nyligen lanserade Galaxy M31, med en 6,4-tums Super AMOLED Infinity-U-skärm med Full HD+-upplösning och ett batteri på 6 000 mAh med stöd för 15 W snabbladdning. Under den finns en Exynos 9611-processor med 4 GB LPDDR4X RAM och 64 GB eller 128 GB UFS 2.1-lagringskapacitet som kan utökas med ett microSD-kort. Det finns också en dubbel SIM-kortplats, LTE-anslutning, GPS, Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0, Dolby Atmos, samt en USB typ C port och ett klassiskt 3,5 mm uttag.

Fotograferingen kan vara lite svag, men den är i linje med standarden för en lågpristelefon. På baksidan finns en trippelkamerauppsättning bestående av en 48-megapixels vidvinkelsensor, en 8-megapixels ultravidvinkelsensor och en 5-megapixels djupsensor. En frontkamera med 20 megapixlar är inbäddad i en U-formad skåra i mitten av skärmens ovansida. Slutligen har den nya Samsung Galaxy M21 en kapacitiv fingeravtrycksläsare på baksidan, men smarttelefonen har också stöd för ansiktsupplåsning.


Samsung Galaxy M21: pris och lanseringsdatum

För tillfället har Samsung bara tillkännagivit priset för varianten med 64 GB lagringsutrymme av Galaxy M21: 12 999 rupier, vilket enligt den nuvarande växelkursen motsvarar cirka 160 euro. Ingen information om priset för 128 GB-versionen. Galaxy M21 kommer att finnas i två färger, blå och svart, och kan beställas på Amazon, även i Indien, från och med den 23 mars kl. 12.00.

För den italienska marknaden måste vi vänta på hur den internationella situationen utvecklas: utbrottet av Covid-19-epidemin skapar många problem för företagen, både när det gäller leverans av komponenter och lansering av enheter. Vi får se vad som händer under de kommande månaderna.


Lämna en kommentar