WhatsApp Web: samtal och videosamtal kommer


WhatsApp förbereder sig för att lansera samtal och videosamtal från skrivbordsversionen till webben också: vad som ändras

Samtal och videosamtal kan snart komma till WhatsApp Web-användare också. Utvecklarna arbetar på en uppdatering av skrivbordsversionen av den populära meddelandeappen och lägger till en funktion som länge har efterfrågats av användarna.

Sajten WABetaInfo avslöjade att samtal och videosamtal snart kommer att vara tillgängliga på WhatsApp Web och visade en förhandsvisning av skrivbordsversionen av meddelandeappen med nya dedikerade knappar. Utvecklarna har arbetat med att förbättra WhatsApp:s videochatt-system i flera månader och i april förra året, mitt under en låsning, lades möjligheten till gruppsamtal för upp till åtta deltagare till. Den nya funktionen för WhatsApp Web är fortfarande i testfasen och det finns inget officiellt lanseringsdatum ännu, men det kan fortfarande vara mycket nära.

WhatsApp Web, den nya funktionen

I de förhandsvisningar som visades av WABetaInfo-webbplatsen av det nya gränssnittet för WhatsApp Web visas nya knappar för att initiera samtal och videosamtal. För uppringare visas en ruta direkt i chatten uppe till höger på skärmen med en meny där du kan välja om du vill inleda ett samtal eller videosamtal. För den som ringer kommer en ruta att visas högst upp till höger på skärmen med en meny där du kan välja om du vill inleda ett samtal eller videosamtal. För den som ringer kommer en ruta att visas högst upp till höger på skärmen med en meny där du kan välja om du vill inleda ett samtal eller videosamtal och tre separata knappar: "Avvisa", "Acceptera" och "Ignorera".


WhatsApp Web, när kommer samtalen

För tillfället är den nya funktionen för samtal och videosamtal för WhatsApp Web en beta-version som fortfarande testas, så det finns inget officiellt datum för uppdateringen av skrivbordsversionen ännu. Å andra sidan har möjligheten att inkludera samtal och videosamtal även för WhatsApp Web funderats av utvecklare under en längre tid och de första ryktena om lanseringen av den här tilläggsfunktionen går tillbaka till 2019. Sedan dess har funktionen dock aldrig släppts och kanske är den på väg att släppas just nu, eftersom WhatsApp varken har bekräftat eller förnekat ryktena.


WhatsApp Web, vad det är och hur det fungerar

WhatsApp Web är skrivbordsversionen av den populära appen för snabbmeddelanden som gör att du kan chatta med dina kontakter direkt från webbläsaren på din dator, utan att du behöver ladda ner någon programvara eller app. För att kunna skicka och ta emot meddelanden, foton, videor och dokument med WhatsApp Web måste du ansluta till internet på din smartphone och på datorn där skrivbordsversionen körs.

För att koppla ihop din smartphone med din enhet öppnar du appen, trycker på de tre prickarna i det övre högra hörnet och väljer WhatsApp Web i snabbmenyn och klickar på "+"-tecknet i det övre högra hörnet på skärmen som öppnas. Då visas en skärm som aktiverar kameran som kan skanna QR-koden som visas i webbläsaren när du öppnar WhatsApp Web för första gången. Genom att skanna QR-koden kopplas enheterna ihop och du kan chatta bekvämt på din dator.

Lämna en kommentar