Twitter, situationen är allvarligare än väntat. Överlevnad i riskzonen?

#


Mikrobloggsajtens dagar är räknade. Enligt Trip Chowdhry kommer marknadsvärdet på företagets aktier att sjunka med 44 %

Twitter uppges vara redo att lägga ner sin verksamhet. Chockmeddelandet, som också rapporterades på CNBC:s portal, kom från en av de mest pålitliga marknadsanalytikerna, Trip Chowdhry. Enligt chefen för Global Equities Research skulle det verkliga värdet av aktien inte överstiga 10 dollar.

En riktig de profundis som bekräftar mikrobloggens kris, som grundaren av det sociala nätverket Jack Dorsey har försökt stoppa genom att lansera en betydande politik för utgiftsöversyn. Vi börjar med de italienska kontoren i Milano, som kommer att stängas i januari nästa år. Förlorarna är naturligtvis de anställda som med all sannolikhet kommer att sägas upp. Det amerikanska företaget har också försökt hitta köpare på marknaden, men utan att hitta någon som är seriöst intresserad av att ta över majoriteten av aktierna. Detta är ytterligare ett tecken på att det sociala nätverkets framtid inte är så ljus.

Twitter tappar mark på aktiemarknaden

Twitter kommer troligen att köpas upp av några stora aktörer trots krisen. För några veckor sedan cirkulerade nyheter om att mikrobloggsajten hade blivit måltavla för tre stora företag: Alphabet (Google), Saleforce, ledande inom molntjänster, och Disney. Under tidigare månader har det dock talats om Softbank, ett japanskt företag som specialiserat sig på telekommunikationstjänster. Dessa rykten har dock inte lyckats höja värdet på det amerikanska företagets aktie, som under de senaste dagarna har fortsatt att sjunka: den ligger för närvarande på 17 dollar, men enligt Trip Chowdhry kommer aktien att förlora ytterligare 44 procent och hamna på 10 dollar.

Under tiden är det många som överger den sjunkande båten. Den osäkra framtiden för det sociala nätverket har fått många toppchefer att lämna Twitter. Bland dem som har avgått finns teknikchefen Adam Messinger, som i en tweet meddelade sitt beslut att ta farväl av mikrobloggen.


Lämna en kommentar