Den nya budget-Iphone kommer tidigare än väntat


Apple har enligt uppgift färdigställt designen av den nya budget-Iphone och är redo att presentera nästa generation tidigare än väntat

Apple har varit emot idén om att lansera en budget-Iphone på marknaden i flera år. Men livet förändras, och till och med envisa företag som Apple har haft svårt att ompröva sin ståndpunkt. Det första "experimentet", iPhone SE från 2016, följdes av fyra års tystnad, varefter iPhone SE 2020 kom, som av många kallades iPhone SE 2.

Apple verkade nästan ovilligt att ge den första budget-iPhone från 2016 en efterföljare, men fyra år senare (en biblisk tid med tanke på teknikens hastighet) vände man om och reviderade projektet i flera avseenden, förmodligen på grund av en bättre försäljning än väntat. iPhone SE 2020 kom och överraskade teknikentusiaster med sin kombination av toppmodern hårdvara och en anakronistisk design. Vissa kanske har tänkt att Apple kommer att ändra sig med nästa lågpris-Iphone, men ryktena säger att det är tvärtom. Den nya billiga iPhone kommer att behålla sin nuvarande design, men den kommer att komma tidigare än väntat.

Lågpris-Iphone kommer tidigt

Den nya tredje generationens billiga iPhone kan komma tidigare än väntat, inom en mycket kort tidsram om vi anser att 2021 är en nära framtid. Den billiga iPhone, som skulle kunna kallas iPhone SE 2022, kan komma under första kvartalet nästa år, mellan januari och mars 2022.

Det taiwanesiska forskningsföretaget TrendForce är övertygat om detta och har lämnat ut nyheten till pressen och hävdar att de har fått information som pekar på att den nya billiga iPhone kommer att släppas i slutet av mars. Företaget begränsade sig inte till den tidsram inom vilken den billiga iPhone förväntas bli verklighet, utan delade också med sig av en del av den information som erhållits.

Indiskretionen berikades av TrendForce som sa: "Vi förväntar oss att tredje generationens iPhone SE i hög grad kommer att hjälpa Apple att etablera sig bland tillverkarna av 5G-smartphones i mellanklass. Fram till 2022 förväntas Apple producera mellan 25 miljoner och 30 miljoner enheter av nästa generations iPhone SE."

Inte ett litet antal enheter, vilket bekräftar att Apple har stor tilltro till kapaciteten hos nästa billiga iPhone, trots att det inte verkar vara en enhet med modern design.


Ny lågpris-Iphone, hur den kommer att se ut

Enligt information som delats under de senaste veckorna kommer iPhone SE 2022 att fortsätta att bygga på den (kanske alltför) beprövade designen från iPhone 7, med betydande ramar runt skärmen men med närvaron av den fysiska fingeravtrycksläsaren Touch ID (som fortfarande välkomnas av många).

Displayen på den nya lågpris-Iphone skulle därför fortsätta att vara 4,7 tum diagonalt, men den viktigaste nya funktionen skulle vara kompatibilitet med 5G-nät, en nyhet som för närvarande verkar vara den enda som har fått Apple att utforma en ny lågpris-Iphone.

Den 5G skulle komma tack vare en förändring i "kontrollrummet": bort med den utmärkta Apple A13 Bionic från föregångaren för att ge plats åt den nya (och mycket kraftfulla) A15 Bionic, samma chip som utmärker iPhone 13-serien. Kort sagt, nästa iPhone SE kommer att vara billig, men det kommer inte att hindra den från att lämna många konkurrenter i mellanklassen i sticket.


Lämna en kommentar