Amazon Music: Hög kvalitet ingår nu i priset


Amazon följer Apples exempel och lägger till gratis HD till sina Amazon Music-abonnemang: streaming utöver CD-kvalitet för mindre än 10 euro.

Amazon Music's högupplösta streaming kommer att ingå i priset. Meddelandet kommer direkt från e-handelsjätten, som har beslutat att lägga till denna tjänst, som är avsedd för CD-kvalitet och upp till "Ultra HD", till sitt grundabonnemang.

Amazons välkomna nyhet kommer bara en kort tid efter Cupertinos beslut att lägga till det förlustfria formatet till sin Apple Music-tjänst från och med juni nästa år, utan att höja prenumerationspriserna. Med den nya expansionen av katalogen kommer biblioteket som är tillgängligt via prenumeration att nå den anmärkningsvärda siffran 70 miljoner låtar, med ett totalt antal prenumeranter som redan uppgick till 55 miljoner i början av 2020, mindre än andra stora namn som Apple och Spotify men med en potential av all respekt, särskilt efter den senaste integrationen till musikförslaget.

Amazon Music HD, hur det förändras

För att göra valet mer lockande, med tanke på det utbud av lika bra erbjudanden som finns på marknaden, har Amazon beslutat att behålla det fasta priset på 9,99 euro för ett månadsabonnemang. Användarna kan därför säga adjö till skillnaden mot den tidigare versionen av Amazon Music HD, som innehöll tillägget av det förlustfria formatet för 14,99 euro/månad, en ökning med 5 euro jämfört med det ursprungliga priset.

Som Steve Boom, vice ordförande för Amazon Music, bekräftade i ett uttalande till teknikwebbplatsen TechCrunch, har streamingtjänsten som mål att nå samma höjder som sina direkta konkurrenter. När vi först lanserade Amazon Music HD", säger Boom, "var vårt mål att leda branschen genom att göra det möjligt för musikfantaster över hela världen att strömma den bästa inspelningskvaliteten, på det sätt som artisterna ville att deras musik skulle höras."


Amazon Music HD, vad finns det mer på marknaden

Som sagt är Amazon Music inte först med att lägga till möjligheten att lyssna på musik i högsta kvalitet till sitt grundabonnemang. Precis som Apple meddelade Spotify detta tidigare i år, men påpekade då att man skulle lägga till ytterligare en abonnemangstyp till de som redan finns för att ge tillgång till förlustfria ljudfiler.

Inte ännu finns det dock några nyheter om lanseringsdatum eller prissättning, vilket ger utrymme för hårda konkurrenter, inklusive Tidal, en av de första att fokusera på den bästa versionen av musiklyssning.

Abonnera nu på Amazon Music Unlimited gratis HD för evigt/p>.


Lämna en kommentar