Asus VG245H: En exceptionell bildskärm för konsolspel

Lifewire / Erika Rawes


Installationsprocess: Plug and play

Att installera monitorn är enkelt, det är väldigt plug and play. Armen kommer förmonterad, så du behöver bara fästa basen, vilket helt enkelt innebär att du placerar den på änden och vrider på en skruv. Skruven har till och med ett grepp i änden så att du kan dra åt den utan en skruvmejsel. Du får en HDMI, en VGA och en ljudkabel i paketet, allt du behöver för att komma igång.

Bildkvalitet: En levande HD-bild på konsolen

Liksom de bästa 24-tums spelmonitorerna erbjuder VG245H en fantastisk bild när man spelar konsoltitlar. Dess 1920 x 1080 maxupplösning och 75 Hz uppdateringsfrekvens är bara genomsnittliga till något över genomsnittet för en bildskärm i detta prisklass, men detta hindrar inte bildskärmens prestanda när du spelar på konsoler.

Bildskärmen är FreeSync-kompatibel, så om du använder VG245 för PC-spel kommer den att justera hastigheten så att den förblir synkroniserad med ditt kompatibla grafikkort, men den maximerar fortfarande 75 Hz över HDMI. Svarstiden på 1 ms innebär att det absolut inte finns någon märkbar ingångsfördröjning när du spelar.

Lifewire / Erika Rawes

Att justera inställningarna gör stor skillnad för bildkvaliteten. Skärmens ljusstyrka på 250 nit, i kombination med Asus Smart Contrast Ratio (det dynamiska kontrastförhållandet) får färgerna att dyka upp. Det har också flera lägen utöver bara ett grundläggande spelläge, inklusive specifika lägen för landskap, racing, film, RTS / RTG, FPS och sRPG. Du kan också justera filternivån för blått ljus (från nivå noll till nivå fyra) för att ge dina ögon en liten paus.

Det finns massor av andra anpassningsalternativ - ljusstyrka, kontrast, färgtemp och jämn hudton. Du kan dra nytta av inställningar som levande pixlar, vilket hjälper till att skärpa konturer och minskar oskärpa, spårningsfritt, vilket kan hjälpa till att minska spökelser eller smart vy, som justerar ljusstyrkan baserat på innehållet på skärmen.

VG245H erbjuder en fantastisk bild när du spelar konsoltitlar.

Om du gillar att skapa dina egna anpassade inställningar kan du spara upp till fyra profiler. På så sätt kan du snabbt justera bilden för de spel du spelar mest. Jag använde den här skärmen mest för konsolspel och jag skapade olika anpassade inställningar för mörkare, svårare att se spel som Injustice 2, Diablo 3 och Arkham Knight. Jag kunde tydligt se de vita höjdpunkterna på Batmans kostym, liksom molnen på natthimlen och detaljerna på fönstren i stadsbyggnaderna.


Ljud: Anständigt, men inte fantastiskt

VG245 har två separata två watt stereohögtalare, som faktiskt inte låter så illa. De höga och låga tonerna är mycket rikare än basen, men talet kommer mycket tydligt igenom och högtalarna är helt tillräckliga för offline-konsolspel. Om du vill spela musik eller titta på filmer på monitorn kanske du vill ansluta en extern högtalare med hjälp av ljudutgången.


Programvara: Asus Multiframe och GamePlus

Asus Multiframe-programvara är tillgänglig för kompatibla Asus-bildskärmar som VG245. Det är en gratis programvara som gör det lättare att organisera flera öppna fönster på skrivbordet. Asus Multiframe är relativt lätt att använda och låter dig städa upp ditt skrivbord på bara några ögonblick.

VG245 inkluderar även GamePlus i dess OSD, som skiljer skärmen från andra spelmonitorer i sitt prisklass. GamePlus har hårkors, timers på skärmen, en räknare per sekund och justering av skärmen. Det finns bara fyra hårkors (ja, två i två olika färger), och FPS-räknaren kan definitivt bli en distraktion efter ett tag, men jag tyckte faktiskt att timerfunktionen var väldigt användbar. Spel tenderar att få tiden att gå i en annan takt - fem timmar kan lätt kännas som fem minuter. Eftersom kan ställa in timern mellan 30 och 90 minuter, när du säger "Jag ska spela i 30 minuter och sedan gå tillbaka till jobbet", kan du faktiskt göra just det. Tiden flyger fortfarande ändå.

Lifewire / Erika Rawes

Kompatibilitet: Ingen DisplayPort eller USB

VG245H har inte ett DP-anslutningsalternativ och har inte heller en USB-port. Den har två HDMI-portar, och du kan ansluta via VGA. De två HDMI-portarna är en trevlig funktion eftersom du kan ansluta en konsol och en dator till VG245H samtidigt och växla mellan enheter utan att behöva byta kablar.

Pris: Betala lite, få mycket

VG245 säljer vanligtvis för under $ 200, ett mycket rättvist pris. Designen (särskilt det ergonomiska stativet), anpassningsalternativ och ytterligare funktioner ger bildskärmen ett högkvalitativt utseende och en känsla som lätt motiverar den fina prislappen.

Asus VG245H vs Acer XFA240

Acers XFA240, en annan 24-tums budgetspelskärm, har ett liknande svängbart stativ som låter dig växla mellan liggande och stående, och många av specifikationerna är lika. Acer XFA240 är dock FreeSync och G-Sync-kompatibel. Till skillnad från Asus VG245H (Visa på Amazon) har Acer XFA240 också en anslutningsdisplayanslutning och en extremt snabb uppdateringsfrekvens (144 Hz) för detta prisklass. Acer-skärmen har dock bara en HMDI-port, medan Asus VG245H har två.

SLUTOMDÖME

En levande bild, flera spelfunktioner och en mängd olika anpassningsalternativ gör Asus VG245H till en exceptionell konsolspelskärm.

Om du letar efter en billig bildskärm som inte äter upp för mycket av ditt bostadsutrymme eller budget, kommer du att vara nöjd med denna Asus-kringutrustning.

Specifikationer

 • Produktnamn Asus VG245H Gaming Monitor

 • Produktmärke Asus

 • SKU 5591926

 • Pris $ 200

 • Produktmått 22 x 12.95 x 1.96 tum

 • Skärmupplösning 1920 x 1080

 • Svarstid 1 ms

 • Uppdateringshastighet 75 Hz

 • Färgstöd 16.7 miljoner

 • Blacklight LCD

 • Ljusstyrka 250 mits

 • Kontrastförhållande 1,000 1: 100,000,000, med 1 XNUMX XNUMX: XNUMX dynamiskt kontrastförhållande

 • Ergonomi Höjd justeras 130 mm, lutar -5 grader till 33 grader, svänger 90 grader från liggande till stående

 • Betraktningsvinklar 170 grader horisontellt, 160 grader vertikalt,

 • Montering VESA-kompatibel (100 x 100 mm)

 • Portar 2 x HDMI / MHL, 1 x VGA, 1 x ljudingång, 1 x hörlursuttag

 • Högtalare 2 x 2 watt högtalare

 • Anslutningsalternativ HDMI, VGA

 • Paneltyp TN, TFT LCD

 • Strömförbrukning Ström på: <40 W, standby: <0.5 W, avstängd: <0.5 W

Lämna en kommentar