Facebook och Ray Ban smarta glasögon är redo: när de kommer


De smarta glasögonen från Facebook och Ray Ban är verkligen på väg: det har pratats om dem under en tid, men nu är presentationen nära förestående

Samarbetet mellan Facebook och de ikoniska Ray Ban-designerna har varit känt sedan förra året, då den sociala nätverksjätten tillkännagav Aria-projektet under det digitala evenemanget Facebook Connect. Och det är en stolthet för Made in Italy, eftersom Ray Ban är en del av det multinationella lyxföretaget Essilor Luxottica och är känt över hela världen för den numera ikoniska stilen på många av sina produkter.

Zuckerberg, grundare och vd för Facebook, bekräftade projektet i juli förra året. Det sades att de smarta glasögonen skulle erbjuda typiska Ray Ban-linjer och den sociala integrationen av Facebook-gruppen som man kan förvänta sig av ett objekt som involverar en mycket viktig verklighet i den moderna eran. Enligt vad som framkommit hittills kommer Facebooks och Ray Ban smarta glasögon inte att fokusera på förstärkt verklighet, dvs. den teknik som gör att du kan lägga ytterligare virtuell information på verkligheten, men det verkar som om de kan vara ett stöd för att dela snabbare, kanske till och med omedelbart, vad som händer i vardagen.

Väntar på perfekt integration med sociala

Den största okända gäller designen, hur de övergripande dimensionerna av komponenterna som kommer att göra dem smarta har hanterats.

Linjerna kommer däremot utan tvekan att vara Ray Ban: logiken antyder det under de månader av väntan mellan förra årets tillkännagivande och lanseringen, och det föreslås nu ganska explicit av den bild som dök upp på Ray Bans webbplats med vilken företaget tillkännager sin presentation.

Bilden lämnar inget utrymme för tvivel om datumet för evenemanget, som kommer att äga rum imorgon, den 9 september 2021. Bilden lämnar inget utrymme för tvivel om datumet för evenemanget, som äger rum i morgon, den 9 september 2021. Om några timmar kommer Facebooks och Ray Ban-smartglasögon att vara officiella, men från affischen kan vi redan se de typiska linjerna för Essilor Luxottica-märket.

När det gäller produktens funktionalitet är munnen fortfarande förseglad, men en video som publicerades av chefen för Facebooks AR- och VR-avdelning Andrew Bosworth på Twitter kan ha gett några ledtrådar.

Det verkar faktiskt som om de små klippen som utgör videon som delades på Twitter togs från en ovanlig position, förmodligen av Facebook och Ray Bans smarta glasögon, som vid den här tidpunkten skulle kunna erbjuda - som de säger - stor integration med gruppens sociala genom att förenkla publiceringen av multimedieinnehåll, på alla videor.


Problem lösta på ett år

Facebook har kraftigt påskyndat genomförandet av ett projekt som för bara ett år sedan verkade komplicerat på grund av sökandet efter den bästa ergonomin för olika ansiktsformer och -storlekar, på grund av den minskade autonomin på grund av ett batteri som miniatyriserats till att kunna ingå i ett par glasögon, och på grund av de tvivel som är kopplade till integriteten för dem som filmas utan att kunna redogöra för det.

Vi måste anta att Facebook har löst dessa problem, eller åtminstone hittat ett övertygande svar på vart och ett av dem. Men vänta till i morgon för att få reda på det: Facebook och Ray Ban smarta glasögon är på väg.


Lämna en kommentar