Facebook visar nu vem som vann det amerikanska valet


Facebook och Instagram mot falska nyheter om det amerikanska valet: visar amerikanska väljare resultatet av omröstningen

Facebook kommer att visa vem som vann det amerikanska valet. Det sociala nätverket meddelade självt detta och enligt Facebook självt kommer detta att visa väljarna en exakt prognos baserad på antalet röster. På så sätt kommer det sociala nätverket att försöka sätta stopp för de falska nyheter som har cirkulerat de senaste dagarna.

Desinformation är vanligt förekommande på sociala nätverk, särskilt under stora händelser som presidentvalet i USA. Trots att rösterna fortfarande räknas cirkulerar många falska nyheter på sidor och profiler om den ena eller andra kandidatens seger. Medan vi väntar på att se om Donald Trump kommer att bli bekräftad eller om Joe Biden kommer att ta över Vita huset, har Facebook beslutat att inrätta ett system för att övervaka informationens riktighet, i en kamp för att skydda sina användare som har pågått under en tid nu.

Facebook, så här kommer Facebook att visa vem som vann det amerikanska valet

För att tillhandahålla en effektiv tjänst kommer Facebook och Instagram - tillsammans med sin storebror för tillfället - att skicka sina användare en rad meddelanden. Dessa meddelanden kommer att innehålla en bekräftelse av den nya presidentens namn så snart informationen har bekräftats av officiella källor.

Meddelandena kommer att skickas i form av stora, väl synliga banderoller som placeras högst upp på Facebooks och Instagrams hemsidor. Med en rubrik som bekräftar resultatet, "A Presidential Winner Has Been Projected", och en bildtext med namnet på den vinnande kandidaten, kommer det sociala nätverket att tillkännage resultatet.

Budskapet kommer att baseras på de prognoser som gjorts av några av de stora tidningarna och nyhetsbyråerna, som under räkningen släpper allt mer exakt information på grund av det ökande antalet röster. Facebook kommer särskilt att förlita sig på information från Reuters, Associated Press, CNN, Fox News, NBC News, ABC News och CBS News.


Facebook och det amerikanska presidentvalet, andra åtgärder mot falska nyheter

Detta är inte den enda åtgärd som Facebook vidtagit i samband med det amerikanska valet, den här gäller tillkännagivandet av vinnaren. Det sociala nätverket har nämligen beslutat att i Donald Trumps och Joe Bidens inlägg inkludera en länk till Voting Information Centre, en sektion som skapats särskilt för valet och som är tillgänglig för att klargöra eventuella tvivel eller osäkerheter om det aktuella valet.


Lämna en kommentar