Hur du övervakar din mobildataanvändning

Nivåplanerade eller mätade dataplaner är normen - obegränsad datatillgång är ovanligt idag. Genom att övervaka din mobila dataanvändning kan du hålla dig inom din dataplan och undvika överskottsavgifter eller strypning som förlamar din enhet med lägre hastigheter. Denna försiktighet är särskilt viktig när du reser utanför din trådlösa operatörs normala täckningsområde, eftersom dataanvändningstaket kan vara lägre.


Mobilappar

Ladda ner en app för din smartphone för att spåra dataanvändning och i vissa fall till och med stänga av din data innan du når en fördefinierad gräns:

  • För Android finns det den populära appen My Data Manager, som spårar data för alla i en delad eller familjeplan. Det identifierar vilka appar som använder mest data och har varningar för att meddela dig innan du går tom för data.
  • För iPhone-användare spårar DataManPro din dataanvändning i realtid och lägger ett rött procentmärke på appikonen så att du kan se var du står en överblick. Det fungerar med alla bärare och appen kartlägger där du använde data. Appen har en medföljande Apple Watch-app.
  • Även för iPhone-användare är MobiStats en gratis iPhone-app som spårar din användning i realtid och kartor där du använder data så att du kan övervaka ditt beteende och inte gå över din månatliga datagräns.

Kontrollera dataanvändning från en Android-enhet

Lifewire

För att kontrollera din nuvarande månads användning på din Android-telefon, gå till inställningar > Anslutningar > Dataanvändning. Skärmen visar din faktureringsperiod och mängden mobildata du hittills har använt. Du kan också ställa in en mobil datagräns på den här skärmen.


Kontrollera dataanvändning från en iPhone

Lifewire

IPhone: s Inställningar-app innehåller en mobilskärm som ger en indikation på användningen. Knacka inställningar > Cellulär och titta under Användning av mobildata för den aktuella periodens användning.


Ring upp för dataanvändning

Verizon och AT&T låter dig kontrollera din dataanvändning i realtid genom att slå ett specifikt nummer från din telefon:

  • Slå på Verizon #DATA (# 3282) och få ett textmeddelande.
  • På AT&T, slå *DATA# (* 3282 #) för att få ett textmeddelande med ditt nästa faktureringsdatum och återstående data.

Mobilleverantörens webbplats

Du kan ta reda på hur många minuter du använder genom att logga in på din trådlösa leverantörs webbplats och kontrollera dina kontouppgifter. Många leverantörer har möjlighet att registrera sig för textvarningar när du närmar dig datagränsen.

Oavsett vilket alternativ du väljer, kan övervakning av din mobildataanvändning förhindra överskottsavgifter när du använder en tiered data plan, roaming eller vill undvika extra internetavgifter.

Lämna en kommentar