Hur man mod GTA V

När en viss delmängd av fans fann sig missnöjda med allt Grand Theft Auto V erbjöd, bestämde de sig för att använda mods för att forma världen för att passa sin egen image. Mods tillåter användare att ändra allt om spelet till och med karaktärsmodeller. Så här modifierar du GTA V, inklusive var du kan få dem och hur du installerar dem.

Mods är endast tillgängliga på PC, men vissa otrygga användare har hittat sätt att modifiera Xbox One och PlayStation 4. Men genom att bryta användarvillkoren och flera delar av EULA.


Vad kan mods göra?

Sinnet bakom de olika Grand Theft Auto V-moderna är lika esoteriska och utan vägg som själva moderna. Det bästa sättet att förklara vad mods kan är att helt enkelt förklara några av dem. En av de mest populära moderna gör dig till exempel Iron Man. I stället för att ta rollen som vilken karaktär du än väljer, tar du istället Iron Man-rustningen och flyger dig genom Los Santos och bombarderar alla som kommer i vägen.

En annan mod gör din karaktär till Nintendo-maskot Mario, komplett med ljudeffekterna från det ursprungliga NES-spelet. Studsa och hoppa dig igenom staden och slå upp slumpmässiga fotgängare om det passar dig, eller jaga Goombas och hitta vad som helst skämt tomt Bowser gör upp till.

Modding-communityn i Grand Theft Auto V lever och har det bra, och mods varierar från kreativt dumt till inget annat än imponerande. De kan utöka landmassan i spelet, tillhandahålla nya uppdrag och områden att utforska och lägga till nya fordon i spelet som även de kreativa hjärnorna på Rockstar aldrig tänkt på.

Grand Theft Auto V mods låter dig ändra nästan alla aspekter av spelet för att ge dig själv en helt annan upplevelse. Men majoriteten är endast tillgänglig i enspelarlägen. Alla mods som används online kan ge spelarna en orättvis fördel, så utvecklaren Rockstar Games har tagit en fast ställning mot allt som kan användas som en exploatering.

Innan du laddar ner och installerar GTA V Mods

Det finns många olika ställen att hitta Grand Theft Auto V-mods, men innan du börjar söka efter dem finns det några steg du måste ta i förväg.

Skapa först en mapp för att lagra dina mods. Detta kan finnas på skrivbordet eller i en dokumentmapp. Dess plats spelar ingen roll så länge du vet var du hittar den. Namnge det ungefär som "Grand Theft Auto Mods."

Efter detta vill du hitta en webbplats som du litar på för att ladda ner mods. Här är några populära webbplatser:

 • GTA forum
 • GTA5-Mods
 • Nexus Mods
 • Grand Theft Auto 5 PC Subreddit
 • GTAV Mods Subreddit

Tänk på att alla filer som laddas ner från Internet medför en inneboende risk för skadlig kod eller spionprogram. Håll ditt antivirusprogram uppdaterat och gör regelbundna säkerhetskopior av viktig information. Använd bästa praxis för cybersäkerhet när du laddar ner filer, även från webbplatser du litar på.


Hur man laddar ner och installerar en GTA V Mod

Vissa mods kan kräva ytterligare nedladdningar som inte har något att göra med att modda själva spelet men gör det möjligt för modet att fungera ordentligt eller ladda specifika strukturer eller filpaket.

Två av dessa filer är Script Hook V och GTAV LUA Plugin. Script Hook V tillåter mods att "ansluta" till GTA V: s enspelarkod, medan LUA Plugin låter spelet använda LUA, ett vanligt programmeringsspråk som används vid modskapande. Ladda ner och följ installationsanvisningarna för båda dessa innan du börjar.

Detta är en steg-för-steg-guide om hur man installerar en specifik mod till GTA V. Processen för nedladdning av mods skiljer sig åt för var och en, så det finns inget sätt att garantera hur var och en kommer att fungera, men detta illustrerar det grundläggande begreppet installera mods och ska hjälpa dig att navigera på egen hand.

 1. Ladda ner mod-filen till mappen "GTA V Mods" som du skapade tidigare. Till exempel en mod som låter dig läka genom att luta sig mot en vägg. Du kan ladda ner den här.

  Detta är en mycket enkel mod att installera. Andra kan vara mer komplicerade, men nästan alla har en ReadMe-fil med detaljerade, lättanvända instruktioner.

 2. Skapa en andra mapp med liknande namn. Du vill extrahera filerna du just laddat ner till den här nya mappen.

 3. Flytta filen "HealByLeaningOnWall.dll" till C: programfiler (x86) Steam SteamApps common GrandTheftAutoV scripts addins mapp.

  Mappen varierar beroende på hur du installerade spelet, men ett enkelt trick är att se till att du ser två filer: GTAV.exe och bink2w64.dll.

 4. Starta GTA V och testa modet. Om du extraherade den till rätt mapp borde du kunna återställa din HP helt genom att bara luta sig mot en vägg.

  Tänk på mappen " scripts addins", eftersom det är huvudmålet för de flesta mods du installerar.


Är Modding olagligt?

Du kan hitta diskussioner online om lagligheten med modding. I sanning är det lite av ett grått område.

Att använda mods i online-videospellägen är inte olagligt, men det bryter mot villkoren för spelet och kan leda till ett kontoförbud från Rockstar Games. Under tiden är det olagligt att sälja mod eftersom det använder upphovsrättsskyddat och varumärkesskyddat innehåll för olicensierad handel.

Men att modda för skojs skull är helt bra. Om du ändrar filerna i spelet så att du kan köra runt en raketdriven Thomas kommer tankmotorn inte att landa dig i fängelse. Håll din modding begränsad till enspelarläget och du har inget att oroa dig för.

Lämna en kommentar