iTunes Card: Vad det är, var du kan köpa det och hur du aktiverar det


Med iTunes Card kan du köpa musik, filmer och appar på ett säkert sätt från iTunes Store och Apple Store, även om du inte har något kreditkort.

Itunes Card är ett förbetalt kort som gör att du kan köpa musik, filmer och appar från App Store och iTunes Store. Det är ett utmärkt presentkort eller kan användas för personliga inköp. Det är lätt att använda och har många fördelar, bland annat att du inte behöver använda ditt kreditkort för att ladda ner appar. I den här artikeln berättar vi allt du behöver veta om iTunes-kortet.

Hur använder jag mitt iTunes-kort?

Har du fått ett iTunes-kort i present eller vill du ge bort ett i present men vet inte hur det fungerar? Låt oss ta en titt på hur du använder iTunes-kortet. I det föregående avsnittet nämnde vi att det är ett enkelt förbetalt kort som liknar de kort du använder för att ladda din telefon, för att handla mat och presentkort som du får för att handla i butiker. Det här kortet används dock för att köpa musik, filmer och appar direkt från Apple Store eller iTunes Store.

Itunes-kortet erbjuder ett antal fördelar. För det första behöver du inte använda ett kreditkort för att göra inköp. Även om du inte har något kreditkort kan du enkelt ladda ner musik, filmer och appar från iTunes. iTunes-kortet kan också användas som en bra presentidé och som ett användbart verktyg för föräldrar som vill hålla koll på sina barns iTunes-användning, så att de vet hur mycket kredit de har och undviker obehagliga överraskningar.


Var kan man köpa iTunes-kortet?

Tänker du köpa ett och vill veta var du kan köpa iTunes-kortet? Du kan köpa en i vilken elektronikbutik som helst, i en butik eller direkt online på Apples webbplats. iTunes Cards finns i valörerna 15, 25, 50 och 100 euro, så du kan välja det som passar dig bäst. Om du väljer att köpa ditt iTunes-kort online får du en åtkomstkod via e-post när du har valt betalningsmetod och belopp. Alternativt kan du välja hemleverans.


Hur använder jag mitt iTunes-kort?

När du väl har ditt förbetalda kort kan du använda det för att köpa vad du vill från App Store och iTunes Store. Så här gör du för att få ut det mesta av ditt iTunes Card. Som du kan se har kortet ett silverband som du kan skrapa bort. Bandet döljer en identifieringskod som du behöver för att använda kortet och få tillgång till iTunes Store.

Det första du behöver göra för att använda iTunes Card är att gå till butiken, starta skärmen och klicka på knappen Logga in i det övre vänstra hörnet. Därefter måste du logga in med dina personliga referenser och ditt Apple-ID. Du minns den, eller hur? Om inte, måste du hämta den. Klicka sedan på Använd kod, som du hittar i den högra sidofältet, och skriv in koden som du hittar genom att skrapa under silverremsan i utrymmet.

Om du klickar på knappen Använd kod får du omedelbart möjlighet att lösa in din kredit. Det är viktigt att du kontrollerar att kortkrediten har kopplats till ditt konto innan du använder den. För att kontrollera detta måste du gå till iTunes Store och kontrollera att kortets värde visas i det övre vänstra hörnet bredvid e-postadressen. Om du har ackumulerat krediter ser du att beloppet läggs till det belopp som redan finns på ditt Apple-ID.

Du kan använda iTunes-kortet inte bara från din Mac eller dator, utan även från olika Apple-enheter som iPhone, iPad eller iPod touch. Det fungerar på ungefär samma sätt. Gå till Apple Store och klicka på knappen Använd kod längst ner på sidan. När du ser skärmen visas skriver du in koden som du hittar genom att skrapa under silverbandet, så är du redo att använda din kredit. Har du en Android-telefon? Inga problem, du kan använda ditt förbetalda kort i App Store och iTunes Store.

Om du ger eller får ett iTunes-kort i present vet du hur det fungerar och hur du använder det för att köpa musik, filmer och appar i App Store och iTunes Store.

Lämna en kommentar