Mobiltelefoner, hur du får extra gig med Digital Solidaritet


Tim, Vodafone, Fastweb, Iliad och WindTre erbjuder gratis gig till användarna genom att svara på initiativet Digital Solidaritet: Så här fungerar det

En av de initiativ som tagits av stora italienska företag för att se till att vårt land klarar sig så bra som möjligt i samband med nödsituationen med coronaviruset är de som ingår i den så kallade digitala solidariteten, ett projekt som lanserats av ministeriet för teknisk innovation och digitalisering för att erbjuda gratis tjänster till italienska medborgare.

Eftersom det är viktigt att stanna hemma och fokusera på distansarbete erbjuder många stora teknikkoncerner kostnadsfria produkter och tjänster online: e-lärande för distansutbildning, verktyg för smart arbete, gratis PEC-adress i ett år (Italiaonline) och gratis redaktionellt innehåll. Bland de tillgängliga tjänsterna finns även de som tillhandahålls av stora telefonbolag som Tim, Vodafone, WindTre, Fastweb och Iliad: gratis gigabonnemang och obegränsade samtal. Varje operatör erbjuder något annorlunda, som kan aktiveras av alla användare med ett särskilt förfarande. Vissa gratiserbjudanden är reserverade för privatpersoner och andra för företag.

Tim: obegränsad Giga och minuter för alla

Tims digitala solidaritet består i att erbjuda alla kunder, både privatpersoner och företag, obegränsad Giga från mobilen under en månad och obegränsade samtal från fasta telefoner fram till slutet av april. Erbjudandet kan aktiveras från TIM Party-sektionen i appen My TIM eller från den särskilda webbsidan. Obegränsade fasta samtal kan aktiveras genom att ringa till kundtjänst 187.


Vodafone: obegränsade gigs för studenter

Vodafone-användare mellan 14 och 26 år kommer att kunna dra nytta av obegränsade gigs för att fortsätta studera hemifrån. Gratiserbjudandet kan aktiveras genom att ringa 42100 och kommer automatiskt att avaktiveras efter en månad.


WindTre Business: obegränsad giga

Från och med den 18 mars kommer WindTre Business-användare att få ett SMS-meddelande som uppmärksammar dem på möjligheten att få gratis giga. WindTre kommer att kontakta sina kunder med ett SMS

Fastweb: 1 miljon Giga gratis

Ett mycket speciellt erbjudande om gratis digital solidaritet för Fastweb Mobile-kunder: från och med mitten av mars kommer företaget att tillhandahålla ett tak på 1 miljon Giga. Kunderna behöver inte göra någonting: så snart de har slut på gigabyte i sin taxa kommer de automatiskt att ta ut pengar från taket (upp till maximalt 120 GB per SIM-kort).

Iliad: 10 gigabyte och gratis samtal utomlands

Iliads erbjudande om digital solidaritet är annorlunda igen, endast för dem som har aktiverat erbjudandet Röst för 4,99 euro. Dessa användare kommer att erbjudas 10 GB data och gratis telefonsamtal i Italien och 60 länder runt om i världen. Tjänsten aktiveras och avaktiveras utan att användarna behöver ingripa, men de kommer att bli varnade via SMS.

Lämna en kommentar