Så här blir du osynlig på WhatsApp


Du behöver bara känna till några enkla knep för att bli osynlig på WhatsApp, och här är vad de är

Att bli osynlig i en dag på WhatsApp och inte ta emot meddelanden från dina vänner är en funktion som många användare hoppas på att få se förr eller senare i appen. Tidigare år har det talats om ett "semesterläge", som faktiskt hade en något annorlunda funktion, men det togs bort. Det är inte möjligt att försvinna från WhatsApp om du inte väljer att radera din profil, men med några knep kan du dölja viss personlig information.

Ett konkret exempel: att dölja din senaste inloggningstid på WhatsApp är redan ett första steg mot att bli osynlig i meddelandeappen. Samma sak gäller för bekräftelser på att ett meddelande har lästs: vi kan dölja den dubbla blå markeringen på WhatsApp så att våra vänner aldrig får veta om vi har läst ett meddelande eller inte. Att aktivera alla dessa funktioner leder till en brist, men du måste hitta en kompromiss mellan osynlighet på WhatsApp och de verktyg som appen erbjuder.

Slutanmärkning: det finns vissa appar som lovar att ge användarna osynlighet på WhatsApp. Det är tredjepartsappar som är förbjudna av appen och om en användare ertappas med att använda dem riskerar han eller hon att få sin personliga profil raderad. Ett spel som inte är värt ljuset.

Hölja sista åtkomst på WhatsApp

En av de mest populära funktionerna bland användarna är möjligheten att dölja tiden för sista åtkomst i appen. Det här är en funktion som WhatsApp har beslutat att inkludera för att skydda användarnas integritet och gör det möjligt för dig att bli lite osynlig. Verktyget kan aktiveras på både Android- och iOS-smartphones genom att följa en ganska enkel procedur.

På Android måste du klicka på Inställningar, sedan Konto och slutligen Integritet. Då öppnas en flik med olika inställningar och om du klickar på "Last accessed" öppnas en meny med olika alternativ: Alla, Mina kontakter, Ingen. Om du väljer det sista alternativet kommer ingen att kunna ta reda på när du senast använde WhatsApp.

Det här är ett mycket liknande förfarande för iPhone. Klicka på Inställningar, sedan på Konto, Integritet och välj "Senast åtkomst".

Mörka det dubbla blå krysset på WhatsApp

Införandet av det dubbla blå krysset har gjort slut på vänskaps- och kärleksrelationer. Ännu en gång har utvecklarna beslutat att införa ett verktyg för att stoppa funktionens deflagrerande kraft. Genom att gå in i appens inställningar kan du avaktivera läsbekräftelsen. Så här gör du på Android och iOS.

Om du har en Android-smartphone behöver du bara gå in i Inställningar, klicka på Konto och sedan på Integritet. En sida öppnas med olika alternativ och du måste avmarkera krysset bredvid "Läs bekräftelse". Om du avaktiverar det här verktyget kan du inte längre skicka och ta emot den blå dubbelmarkeringen.

Praktiskt sett samma procedur på iPhone: tryck på Inställningar, Konto och sedan på Sekretess. Ställ sedan om knappen till OFF bredvid Läsbekräftelser.


Hur man blockerar en användare på WhatsApp

I vissa fall är det nödvändigt att bli osynlig för endast en användare. Och i det här fallet behöver du inte använda några knep, eftersom det finns en särskild funktion som gör att du kan blockera en användare.

Blockering av en persons telefonnummer innebär att du inte längre kommer att ta emot deras meddelanden och att de inte längre kommer att kunna se din WhatsApp-åtkomsttid.

För att blockera en användare på WhatsApp finns det flera sätt, både på Android och iOS. Vi ska berätta den enklaste: gå in i chatten du har med den här personen, klicka på de tre vertikala prickarna och klicka sedan på Mer. En popup-meny visas och om du klickar på Blockera kan användaren inte längre skriva till oss och vi blir osynliga.


Lämna en kommentar