Så här inaktiverar du Chrome-tillägg och plug-ins

Tillägg är program från tredje part som ger Google Chrome extra funktionalitet och är en anledning till webbläsarens popularitet. Plugin-program är mindre vanliga, men Chrome använder dem för att bearbeta webbinnehåll som Flash och Java och några andra funktioner. Plugin-program och tillägg är gratis att ladda ner och enkla att installera. Du kan dock behöva inaktivera eller ta bort tillägg och plugin-program på grund av säkerhetsproblem eller felsöka ett problem med Chrome.

Lifewire / Miguel Co.


Hur man tar bort eller inaktiverar Chrome-tillägg

Det finns två sätt att ta bort eller inaktivera Chrome-tillägg. En är via Chrome-menyn, och den andra är genom att ange en specifik URL i Chrome-navigeringsfältet.

  1. ange chrome: // extensions i navigeringsfältet i Chrome eller använd meny -knappen (de tre vertikala prickarna) i det övre högra hörnet av Chrome för att komma åt Fler verktyg > förlängningar alternativ.

  2. Bredvid tillägget du vill hantera, skjut växeln till vänster för att inaktivera den eller klicka ta bort för att radera det och klicka igen för att bekräfta. För att återaktivera ett tillägg, skjut växeln till höger.

Om du tar bort ett Chrome-tillägg som du inte installerade och misstänker att det har installerats av ett skadligt program, välj Rapportera missbruk kryssrutan innan du bekräftar borttagningen för att berätta för Chrome att tillägget kanske inte är pålitligt.

Återaktivera tillägg i Chrome är lika enkelt som att gå tillbaka till tilläggsskärmen och markera rutan bredvid aktivera.

Så här inaktiverar du ett Chrome-tillägg

Chrome-insticksprogram som Adobe Flash hanteras via fönstret Chrome Content Settings.

  1. Gå till chrome: // inställningar / innehåll eller öppna Chrome meny och välj inställningar.

  2. Klicka Integritet och säkerhet > Webbplatsinställningar.

  3. Bläddra till det plugin-program du vill styra och klicka på det.

  4. Klicka på vippomkopplaren för att slå på eller stänga av plugin-programmet. Du kanske också ser Blockera och Tillåt avsnitt där du kan mata in specifika webbplatser där du kan inaktivera (eller aktivera) plugin-programmet.

    Du kan också få varningar när en webbplats vill använda ett plugin-program. Klicka på på skärmen Platsinställningar Otillgänglig insticksåtkomstoch slå på Fråga när en webbplats vill använda ett plugin-program för att komma åt din dator.


Lämna en kommentar