Så här kontrollerar du din profils Facebook-aktivitet


I aktivitetsloggen kan du hitta alla våra aktiviteter på Facebook, från gilla- och kommentarsignaler till publicerade inlägg

De flesta av oss har använt Facebook i flera år. På de sociala medierna har vi samlat minnen, tankar, foton och videor från våra liv. All denna information är konfidentiell och viktig. Och vi får inte glömma att Facebook sparar alla våra handlingar, från delningar till kommentarer och till och med likes.

Finns det något sätt att kontrollera hur många handlingar som görs och hur mycket information som läggs in på det sociala nätverket? Svaret är ja. Tack vare avsnittet Aktivitetslogg kan vi se varje enskild åtgärd som utförts med vår profil på Facebook sedan vi registrerade oss. Det räcker med några få klick för att komma åt aktivitetsloggen. Först ansluter du dig till det sociala nätverket, loggar in och går till menyn på startskärmen. Detta är ikonen med den nedåtriktade pilen i det övre högra hörnet. Om du klickar på menyn öppnas en ny flik, bläddra ner till aktivitetsloggen och klicka på den.

Vad är Facebooks aktivitetslogg

I aktivitetsloggen kan vi se alla inlägg, gilla-markeringar, foton och videor som vi har skrivit eller kommenterat. Bredvid varje innehåll kan vi se vem som har sett det, till exempel alla våra kontakter eller bara en viss krets av kontakter som vi har valt, eller en kontakts vänner (om vi har gillat eller kommenterat någon annans inlägg).


Var försiktig med applikationer

Vissa applikationer i det sociala nätverket kräver behörigheter som kan påverka vår integritet. Det finns till exempel appar som lägger upp och gillar meddelanden åt oss. Aktivitetsloggen är det avsnitt som du ska titta på för att kontrollera att ingen sådan tjänst är aktiv på vårt konto. Om det finns ett program som utför aktiviteter på vårt konto utan vårt samtycke ska du radera det omedelbart och ta bort allt innehåll som det har publicerat.


Radera innehåll

Som nämnts kan du i aktivitetsloggen också radera en åtgärd som utförts på Facebook och på så sätt göra den osynlig för andra. För att göra detta, letar du upp det oönskade innehållet, går till pennikonen och klickar på den. Då öppnas en meny där vi väljer det alternativ som gör att vi kan radera en kommentar eller ett inlägg eller ta bort liknande.

Lämna en kommentar