Så tar du reda på vilken operatör ett mobilnummer tillhör

#


För att ta reda på vilken operatör ett telefonnummer tillhör måste du sätta en kod framför kontaktnumret. Så här gör du

Intill för några år sedan var det lättare att veta vilken operatör ett telefonnummer tillhörde: du behövde bara känna till riktnumret och det var allt. Detta är inte längre fallet. Tack vare portabilitet är det möjligt att byta telefonoperatör och ändå behålla sitt telefonnummer. Detta gör det praktiskt taget omöjligt att känna igen operatören med hjälp av riktnumret.

Om vi har ett specialerbjudande med vårt telefonabonnemang till en telefonoperatörs nummer är det mycket viktigt att veta vilket företag som telefonnumret till den person vi ringer till tillhör. Genom att utnyttja vårt erbjudande kan vi spara pengar. Lyckligtvis har telefonbolagen gjort ett verktyg tillgängligt som gör det möjligt att ta reda på vilken operatör ett nummer tillhör. Detta är en kostnadsfri tjänst som vem som helst kan använda. För att använda denna tjänst behöver du bara sätta prefixet 456 framför det nummer du vill ringa. Samtalet startar och en inspelad röst informerar dig om vilken operatör numret tillhör. Men detta är inte det enda sättet att ta reda på vilket företag ett nummer tillhör, det finns även andra sätt. Så här tar du reda på vilken operatör ett mobiltelefonnummer tillhör.

Så tar du reda på vilken operatör ett mobiltelefonnummer tillhör med TIM

Om du är TIM-användare och vill ta reda på vilken operatör ett mobiltelefonnummer tillhör, sätter du helt enkelt koden 456 framför numret du vill ringa. En inspelad röst ger dig namnet på telefonbolaget. Tjänsten är också tillgänglig för kunder med fast telefoni: proceduren är densamma, du behöver bara ange 456-koden före telefonnumret.

Om du inte vill ringa kan du också ta reda på operatören via SMS: skicka bara ett meddelande till 456 med orden "info (telefonnummer)".


Hur du tar reda på operatören för ett mobilnummer med Vodafone

Vodafone-kunder har två sätt att ta reda på vilken operatör ett telefonnummer tillhör. De kan antingen lägga koden 456 till numret och vänta på svar från den inspelade rösten eller ringa 4563 och följa tjänstens instruktioner. Det är också möjligt att ta reda på vilken operatör mobilnumret tillhör genom att skicka ett SMS till 4563 och bara skriva det telefonnummer som ska ringa i textmeddelandet.


Hur man tar reda på operatören för ett mobilnummer med Wind

Med Wind är det bara att skriva in koden 456 före det telefonnummer som ska ringa för att ta reda på operatören: en inspelad röst ger dig den information du söker. Det är en annan sak för användare av Infostrada:s fasta telefoni: koden du måste ange före det nummer du vill ringa är lite längre: 1088456.

Hur får du reda på operatören för ett mobilnummer med Tre

Också om du är användare av Tre är förfarandet för att få reda på operatören för ett telefonnummer alltid detsamma: du måste ange koden 456 före det nummer du vill ringa. Ett giltigt alternativ är att gå in på 3:s kundområde och använda tjänsten "Is it a 3?" som gör att du kan ta reda på om ett mobilnummer ingår i Tre-nätverket.

Så tar du reda på operatören för ett mobilnummer med Poste Mobile

Med virtuella operatörer förändras inte historien. Förfarandet är alltid detsamma. Om du är användare av Poste Mobile är det bara att sätta koden 456 framför det nummer du vill ringa för att få reda på vilken operatör det tillhör.

Hur man tar reda på operatören för ett mobilnummer med Fastweb

Om du är användare av Fastweb är förfarandet för att ta reda på vilken operatör ett telefonnummer tillhör något annorlunda: du måste ringa 4563 och följa instruktionerna från den inspelade rösten.

Lämna en kommentar