Scewo, rullstolen som går upp och ner för trappor

#


Stolen är elegant och mycket smidig och använder ett automatiskt balanseringssystem och gummiskor. Den kommer att finnas på marknaden från 2018

För rörelsefriheten för personer med funktionsnedsättning som måste använda rullstol är mycket begränsad. Särskilt när det gäller att ta sig från en plats till en annan. Det finns många hinder som funktionshindrade personer möter. En av dessa är till exempel trappor.

Om det inte finns en särskild väg måste funktionshindrade personer be någon om hjälp om det inte finns en särskild väg. Men tack vare en grupp schweiziska studenters intuition kan detta snart förändras. Ett team av schweiziska designers och ingenjörer från det schweiziska federala tekniska institutet (ETH) har utvecklat en rullstol som kan gå upp och ner för trappor. Stolen är delvis baserad på ett system som redan har setts för några år sedan - och som utvecklats av samma grupp - och kombinerar balanstekniken från Segway-enheterna med gummiskor.

Hur Scewo fungerar

(Taget från YouTube)

Det finns mycket teknik bakom hur den schweiziska rullstolen fungerar. Enheten kan gå upp och ner för trappor tack vare en serie gummiskor som sticker ut från stolen när det behövs. Scewo-systemet, som det framtida transportmedlet för funktionshindrade kallas, kan inrättas för att hantera särskilt svåra situationer. När du aktiverar "Track Mode" sänker du gummiskorna mot marken och stolen ökar dragkraften och förbättrar greppet.


Snygg och stabil

I motsats till den första prototypen har konstruktörerna också lagt stor vikt vid utseendet på Scewo. Den högteknologiska stolen är mycket elegant och estetiskt tilltalande. Stolen verkar också vara mycket smidig tack vare det automatiska balanseringssystemet. Och det är inte allt. Genom att trycka på en knapp på styrspaken kan du aktivera en funktion som kallas Elevate Mode, som gör att stolen kan höja sig över marken, vilket är särskilt användbart när den funktionshindrade personen behöver stå upp eller sträcka sig efter ett föremål.

Killarna siktar på att lansera stolen på marknaden under 2018.

En del av videorna i detta avsnitt har hämtats från internet och anses därför vara allmänt tillgängliga. Om personerna i dessa videor eller författarna har invändningar mot att de publiceras kan de helt enkelt begära att de tas bort genom att skicka ett e-postmeddelande till: [email protected]. Vi kommer att radera videon så snart som möjligt.

.


Lämna en kommentar