’The Elder Scrolls V: Skyrim’ Main Quest Walkthrough

Bethesda har tagit "The Elder Scrolls V: Skyrim" till PlayStation 4 och Xbox One för första gången, och till PC för en andra gång med "The Elder Scrolls V: Skyrim" Special Edition. För vissa kommer detta att vara det första genomgången av den fantastiska action-RPG och för vissa kommer det att vara det största, men med hur komplex och involverad Skyrims värld är behöver alla lite hjälp ibland.

Den här guiden kommer endast att täcka de viktigaste uppdragsraderna, så den stora mängden sidofrågor du stöter på under din resa i Skyrim listas inte här. Av huvuduppdraget finns det verkligen två trådar som sammanflätas något. Den första tråden, som kommer att täckas i den här guiden och är i fokus för huvuduppdraget, är Dragons återkomst till Skyrim och din uppstigning som Dragonborn. Det finns också historien om Skyrim inbördeskrig som vi anser är sekundär till drakenes återkomst, som sådan kommer vi bara att täcka den tråden när den överlappar med drakenes historia.


Obundet

Spelet börjar med att du rider på baksidan av en vagn. Du är bunden och av okända skäl har du blivit märkt som kriminell. Din destination är Helgen, där du ska avrättas för brott mot imperiet eller något liknande. När du väl har kommit för att avrättas bryter allt helvete loss när en drake anländer och börjar attackera den kejserliga garnisonen.

Här har du chansen att följa antingen Hadvar, den kejserliga soldaten eller Ralof of the Stormcloaks. Det enda som detta verkligen påverkar är vem du ska slåss på väg ut ur Helgen. Om du väljer Hadvar kommer du att slåss mot Stormcloaks, om du väljer Ralof kommer du att slåss mot Imperials.

Det här är en tutorialsuppdrag, så följ bara anvisningarna på skärmen så hittar du dig själv utanför. När du är utanför slutför du uppdraget Obundet och startar uppdraget Före Stormen.

Före stormen

Oavsett vem du slutade följa i Helgen, när du väl har kommit ut ur grottorna säger de dig att träffa sin kusin (Gerdur om du åkte med Ralof, Alvor om du gick med Hadvar) i Riverwood, tryck sedan vidare att prata med Jarl i Whiterun. Vägen till Riverwood är en ganska lugn och händelsefull sträcka. Se till att du stannar vid Guardian Stones och väljer mellan skurkar, krigare eller magiker. Välj bara den som matchar vilken klass du planerar att specialisera dig i så får du en bonus som hjälper dig.

När du väl är där följer du bara din sökmarkör till antingen Gerdur eller Alvor och de kommer att koppla ihop dig med lite swag. Ta dig också tid att träna med Blacksmithery där, eftersom Blacksmithing är det bästa sättet att få några av de högre vapnen i spelet.

Titta gärna runt i stan och när du är redo att se Jarl följer du bara vägen ut ur Riverwood mot din sökmarkör mot Whiterun. Vägsträckan mellan Riverwood och Whiterun är inte så farlig, även om du kan stöta på en lerkrabba eller något annat djur på låg nivå.

När du väl kommit till porten till Whiterun kommer vakten att berätta att staden bara är öppen för dem som har officiell verksamhet just nu. Allt du behöver göra är att meddela vakten att Riverwood söker hjälp så öppnar han grindarna för dig.

För att hitta Jarl, gå bara till den enorma byggnaden på stadens högsta punkt. När du har kommit in, meddela Jarl att drakarna har återvänt och att han kommer att bli en svällare och skicka soldater till Riverwood för att försvara den lilla byn. När han väl gjort det är uppdraget Före stormen markerat som komplett och Jarl kommer att be dig att hjälpa sin domstol att mage Farengar för att undersöka drakar.


Bleak Falls Barrow

Farengar behöver en Dragonstone, och eftersom han är "så upptagen" behöver han någon annan för att hämta den åt honom. Eftersom du är en av de få som är kända för att möta en drake och lever för att berätta historien, räknar han med att du är bäst för jobbet.

För att få en Dragonstone måste du gå till Bleak Falls Temple. Avsluta Whiterun och följ din uppdragspekare så är du snart i Bleak Falls Barrow. Längs vägen kommer du mer än troligt att träffa några banditsvärdar och bågskyttar. Använd denna möjlighet för att finpussa dina stridsförmåga och fortsätt in i de snöiga bergen mot questmarkören.

När du väl är där, ange Bleak Falls Temple. Det händer inte ett ton nära ingången, men se upp för loot. Det kommer att finnas två banditer, men inte mycket annat. När du går längre in hittar du ett rum med en spak och en grind. Dra inte omedelbart i spaken, annars kommer du att träffas med en pilfälla. Titta istället till vänster i rummet så ser du tre pelare du behöver för att matcha mönstret ovanför dörren. När du har matchat dem korrekt drar du i spaken så öppnas grinden.

När du är genom porten, fortsätt att plocka upp bytet och hacka genom spindelnätet. Du kommer så småningom att träffa Arvel the Swift, en tjuv som blev uppslukad av en Frostbite Spider. Även om han inte lyckades döda det, har han sårat det, och när du går vidare och avslutar det kan du komma tillbaka och prata med Arvel. Han kommer att försöka skruva dig, så döda honom och ta Golden Claw du hittar på hans kropp. Gå sedan längre in i krypten.

När du når de svängande axlarna är det bara rätt tid och springer förbi dem. Fortsätt bara vidare in i krypten och så småningom når du en stendörr med symboler och ett nyckelhål som ser ut som om det passar Golden Claw i den. Titta på Golden Claw i ditt lager och matcha symbolerna på dörren till de du ser på själva klon. Lägg sedan Golden Claw i nyckelhålet så öppnas dörren.

Du ser några glödande gravyrer i nästa rum och du måste närma dig dem. När du väl har gjort det lär du dig ditt första ord av kraft, obeveklig kraft. Det kommer att finnas en slags mini-boss i form av en Draugr Overlord. För att besegra den, använd terrängen till din fördel och använd om möjligt en båge eller magi för att hantera den långt ifrån.

När den är död kan du plundra Dragonstone från dess lik. Kontrollera platsen för byte och gå sedan uppför trappan för att gå tillbaka in i den huvudsakliga Skyrim-övervärlden. När du har återvänt Dragonstone till Farengar kommer Bleak Falls Barrow att markeras som fullbordad.


Dragon Rising

Så snart Bleak Falls Barrows är klar startar Dragon Rising. En drake har setts utanför Whiterun och Jarl sätter in sina trupper för att möta den i fältet. Efter ett kort samtal i planeringsrummet ska du träffa Irileth, Jarls befälhavare för vakten, utanför staden.

Gå ut från Whiterun och mot västra Watchtower. Du hittar den i ruiner, förstörd av en drake. Irileth och hennes enhet kommer att stå i närheten, och när du väl träffat dem kommer draken Mirmulnir att se ut.

Denna drake är en pushover jämfört med de du kommer att träffa efter denna strävan. Det enklaste (och i stort sett enda) sättet att hantera Mirmulnir är med olika vapen. Om du koncentrerar dig på en skurk eller krigare-karaktär, är en båge mer än troligt det bästa vapnet att använda. Om du är en trollkarl är Mirmulnir svag mot isbaserad magi. Ibland kommer Mirmulnir att landa, men se till att hålla dig borta från henne. Det är när hon gör sin mesta skada. Genom att använda varierat vapen kan du dra tillbaka och fortsätta skjuta pilar in i henne utanför räckvidden för hennes attacker.

Oavsett vilken väg du tar, fortsätt bara att peka bort på Mirmulnir, hon har mycket HP, men hon faller så småningom. Rotera runt i hennes lik för en fet stapel med byte, och hon kommer att sönderdelas och lämnar dig med din första Dragon Soul, som du kan använda för att låsa upp Unrelenting Force, din första Shout-kraft.

För att avsluta uppdraget, återvänd till Jarl. Han berättar om Dragonborn och låter dig veta att gråbjörn har kallat till dig. Han ger dig också titeln Thane of Whiterun, vilket gör dig till en ganska stor sak.

Röstens väg

Din nästa uppdrag aktiveras automatiskt efter att ha pratat med Jarl efter att ha dödat Mirmulnir tar dig in i den frysta tundran i Skyrims interiör. Det här kan vara din första stora vandring in i Skyrims vildmark, som är ganska ogästvänlig och fylld med saker som vill döda dig. Se till att du tar några läkande saker.

Gå till staden Iverstead. När du väl kommer dit går du igenom staden och du hittar en bro som leder till en stig in i bergen. Turen upp till High Hrothgar, hem för Greybeards är inte så illa, men om du ser ett Frosttroll, försök att hålla dig fri. Frosttroll är oerhört kraftfulla och på din nuvarande erfarenhetsnivå kommer du förmodligen att dö.

När du väl når High Hrothgar möter du Arngeir, som tvivlar på ditt ursprung som Dragonborn. Bevisa honom fel genom att använda Unrelenting Force Shout för att imponera på honom att erkänna dig som Dragonborn. Han berättar om Greybeards historia och vad du som Dragonborn måste göra. Han lär dig också ett annat ord i Dragon-språket som ytterligare stärker din obevekliga Force Shout.

Lämna en kommentar