Varför alla barn älskar Among Us


Att Among Us är en framgång visar inga tecken på att upphöra: det är fortfarande den populäraste spelappen för barn och många spelare börjar gilla det.

Det är ett av de mest populära spelen för barn och har till och med tilldelats titeln Bästa mobilspel 2020. Det amerikanska produktionsbolaget Innersloth har utvecklat spelet för flerspelare på nätet som släpptes för iOS- och Android-mobiler i juni 2018, medan Windows-användare fick vänta till november samma år för att få uppleva Among Us. Nyligen släpptes titeln till Nintendo Switch i december 2020, men detta är inte den enda spelkonsolen, eftersom Xbox One- och Xbox Series X|Sversionerna förväntas komma under 2021, vilket ökar det potentiella antalet spelare som möter de pussel som har gjort Among Us populärt. Men hur fungerar spelet och vad beror dess popularitet på?

Among Us, hur spelet fungerar

Geplayet i Among Us är enkelt men särskilt intressant. I centrum står två kategorier av karaktärer, astronauter och bedragare. Astronauternas uppgift är att avslöja bedragarna under deras uppdrag på kartan och undvika deras sabotage, medan bedragarnas främsta mål är att eliminera astronauterna oupptäckta och innan alla uppdrag är slutförda.


Among Us, varför det är så populärt

En enkel, minimalistisk men attraktiv grafik och möjligheten att spela med andra användare som är anslutna till alla plattformar som titeln finns tillgänglig för har gjort Among Us till ett fenomen som är värt att analysera. Dess popularitet på Twitch, en referenspunkt för många fans från hela världen, har sedan förra sommaren fått fler och fler spelare att upptäcka spelets dynamik.

Den plattform som för närvarande har tjänat mest pengar på Among Us är PC: nedladdningen av datorversionen kostar 3,99 euro. Mobilversionerna kan laddas ner gratis, men med betalpaketen kan nya grafiska element och spelelement integreras, t.ex. skinn och söta djur som följer karaktärerna runt på kartorna. Som man kan förvänta sig har dock spelets framgång inte motsvarats av en framgångsrik monetarisering, eftersom de extra betalpaketen inte är nödvändiga för att njuta av spelet.


Among Us, vad händer härnäst?

Efter ökningen av antalet användare tillkännagav Innersloth planer på en uppföljare till Among Us, vilket kan fördubbla antalet roliga saker för spelarna. En månad senare beslutade företaget dock att ta ett steg bakåt och strök den nya versionen från planerna och valde att fokusera på uppdateringar av den ursprungliga kärnan för framtiden, vilket ger en allt mer övertygande spelupplevelse.

Lämna en kommentar