WhatsApp, knep för att undvika att bli bannlyst

#


Om du inte sköter dig kan WhatsApp avaktivera din profil utan förvarning. Här är några knep för att undvika att bli bannlyst på WhatsApp

Du kanske inte vet om det, men du kan också bli bannlyst på WhatsApp: det vill säga ditt konto kan deaktiveras "ex officio" av plattformen och du kan inte längre använda världens mest kända och populära app för snabbmeddelanden över en natt.

Detta beror på att WhatsApp har infört allt strängare regler och policyer för att skydda sina användare från irriterande eller farligt beteende från dem som använder plattformen för ändamål eller på sätt som inte är helt legitima. Kort sagt, även på WhatsApp finns det en exakt netikett att följa, som är nödvändig för att upprätthålla ordning och rättvisa på en plattform som nu har mer än 1,5 miljarder månadsanvändare (och verkar snabbt närma sig två miljarder). Som du kommer att se är dessa regler ganska enkla att följa och gör att du kan undvika att bli avstängd från WhatsApp och förlora de chattar och foton som du skickar till dina vänner.

Tänk på lagen

Det första av dessa beteenden är, som du säkert kan tänka dig, att skicka meddelanden som inte följer lagen: meddelanden som innehåller barnpornografi, våldsamma bilder eller videor, som innehåller hot, obsceniteter eller förtal eller som uppmanar dig att begå ett brott. Att skapa falska profiler eller stjäla andra användares identitet är också förbjudet i WhatsApp (och i vissa fall i lag). Det är också förbjudet att skicka virus eller phishing-innehåll eller att skicka för många meddelanden till ett telefonnummer som inte finns bland dina kontakter (typisk reklamspam). Du bör inte heller använda WhatsApp Plus, ett program som inte har något att göra med den ursprungliga WhatsApp- eller Facebook-gruppen och som stjäl bilder, videoklipp och kontakter som finns lagrade på din smartphone.


Se upp för WhatsApp-användningspolicy

Det finns också en möjlighet att bli anmäld av en eller flera av de kontakter du har skickat meddelanden till. Om rapporterna blir många kan WhatsApp i så fall besluta att stänga av dig genom att avaktivera ditt konto. Om WhatsApp upptäcker att du försöker hacka dig in i deras servrar, spionera på någon eller samla in olaglig information, kommer de att förbjuda dig. Om du försöker ändra WhatsApp-koden kommer du att förbjudas. Kort sagt, det finns många olagliga beteenden och det är inte längre orealistiskt att bli avstängd. Det är mer än normalt att plattformen letar efter nya sätt att skydda sig själv, även före användarna: om alltför många användare får irriterande eller farliga meddelanden är det mycket troligt att det förr eller senare kommer att ske en massöverflyttning till andra plattformar. Om alltför många användare får irriterande eller farliga meddelanden är det mycket troligt att det förr eller senare kommer att ske en massöverflyttning till andra plattformar, till exempel Telegram, som också har fördelen att det är mycket lätt att använda både från datorer och smartphones. Bland de "extrema skyddsåtgärder" som WhatsApp har vidtagit och som vi kan nämna är det säkert den som gäller på indiskt territorium: här har WhatsApp, i enlighet med regeringens förslag, beslutat att begränsa vidarebefordran av ett meddelande till högst fem chattar samtidigt. Denna åtgärd var nödvändig för att begränsa sändningen av skräppost till tusentals kontakter.


Lämna en kommentar