Hemsida : Filtillägg : .bip Fil

.bip Fil

Filtyp 1Character Studio Biped File

Utvecklare N/A
Kategori 3D Image Files
Format N/A

Vad är BIP file?

Motion capture-fil skapad med Character Studio; registrerar rörelsen hos en biped (vanligtvis en människa) och sparar individuella ramar till en fil; tillåter mänsklig rörelse att reproduceras korrekt i videospel, filmer och andra medier där special effekter används.

Program som öppnas BIP filer
Windows
Autodesk 3ds Max
Discreet Character Studio

Filtyp 2Dharma Ransomware Encrypted File

Utvecklare N/A
Kategori Kodade filer
Format N/A

.BIP alternativnummer 2

En BIP-fil är en fil krypterad av en virusvariant av Dharma ransomware som används av cyberkriminella. Den innehåller en fil, t.ex. en .JPG eller .MP3 fil, krypterad med kryptering av Advanced Encryption Standard (AES) av viruset. BIP-filer liknar .WALLET files, men blev vanliga i maj 2018.

Mer information

Syftet med Dharma ransomware är att ta dina filer i gisslan och tvinga dig att betala gärningsmannen, vanligtvis genom bitcoin, för att låsa upp dina filer. När viruset infiltrerar din dator, ofta via e-postbilag från en okänd avsändare, börjar den kryptera dina filer, byta namn på dem och kryptera dem. Viruset genererar sedan en .TXT lösennote (FILES ENCRYPTED.txt) som informerar dig om övertagandet och vad du behöver göra för att återställa dina filer.

Viruset byter namn på dina filer med följande namnkonvention:

[filnamn] .id- [ID]. [email@email.com] .bip

Om du till exempel har en sample.xlsx-fil blir filen sample.xlsx.id-HDNFH438.webmafia@asia.com.bip.

OBS! Det finns inget program för närvarande för att effektivt återställa din filer. Om du säkerhetskopierar dina filer kan du utföra en fullständig systemåterställning.

Program som öppnas BIP filer
Windows
System Restore

Om BIP filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil bip-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Dharma Ransomware Encrypted File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.