Hemsida : Filtillägg : .jpg Fil

.jpg Fil

Filtyp JPEG Image

Utvecklare Joint Photographic Experts Group
Kategori Raster bildfiler
Format Binary

.JPG alternativnummer

En JPG-fil är en bild som sparas i ett komprimerat bildformat som standardiseras av Joint Photographic Experts Group (JPEG). Formatet används vanligtvis för att lagra digitala foton och används av de flesta digitalkameror för att spara bilder. JPG-filer är bland de vanligaste bildfilerna tillsammans med .PNG , .TIF och .GIF .

Mer information

 

JPG-fil öppnad i Microsoft Windows Photos

Om du stöter på en JPG-fil på din dator kan du öppna den med vilket program som helst stödjer bilder eller foton. Det finns en stor mängd gratis och kommersiella bildredigerare tillgängliga för stationära och mobila plattformar. Du kan också visa den i en webbläsare genom att dra och släppa den i webbläsarfönstret.

Många bilder och grafik online sparas i JPEG-format eftersom JPEG-komprimeringsalgoritmen minskar filstorleken på bilder, vilket minskar sidladdningstiden. Den förlustfria komprimeringen som används av JPEG kan emellertid märkbart minska bildkvaliteten om stora mängder komprimering används.

OBS! JPEG-bilder kan också sparas som .JPEG.

Program som öppnas JPG filer
Windows
CELSYS Clip Studio Paint Pro
Microsoft Windows Media Player
Smith Micro Poser
Adobe Acrobat
Adobe Photoshop
Adobe Dreamweaver
Roxio Creator
Opera
Microsoft Internet Explorer
Google Chrome
GIMP
Google Drive
Nuance OmniPage
Newera Graphics Converter Pro
XnViewMP
Linux
Adobe Acrobat
Opera
Google Chrome
GIMP
Google Drive
XnViewMP
Inkscape
Blender
ImageMagick
vhf interservice Cenon
Synfig Studio
yWorks yEd Graph Editor
Corel AfterShot Pro
Chaos Group Pdplayer
Kodi
Android
Google Chrome
RealNetworks RealPlayer Cloud
Adobe Photoshop Express for Android
Google Drive for Android
Seavus iMindQ
Microsoft Word for Android
Apowersoft Phone Manager
Microsoft PowerPoint for Android
Macintosh
Apple Final Cut Pro
CELSYS Clip Studio Paint Pro
Smith Micro Poser
IMSI TurboCAD for Mac
Adobe Acrobat
Adobe Photoshop
Adobe Dreamweaver
Opera
Google Chrome
Apple Safari
GIMP
Google Drive
XnViewMP
Adobe Illustrator
Inkscape
iOS
Google Chrome
Apple Safari
RealNetworks RealPlayer Cloud
Adobe Photoshop Express for iOS
Google Drive for iOS
Pixelmator for iOS
Seavus iMindQ
Microsoft Word for iOS
Good.iWare GoodReader for iOS
Microsoft PowerPoint for iOS
WEB
Microsoft OneDrive

Irfanview

Som ett alternativ till standardbildvisaren som finns i alla Windowsoperativsystem kan du också öppna JPG-filer med programvara från tredje part, till exempel IrfanView. Detta är ett gratis program som låter dig enkelt visa foton och bilder som sparats i en mängd olika format på ett enkelt och enkelt sätt.

För att öppna JPG-filer med IrfanView är det första du behöver göra att ladda ner och installera programmet på din dator. För att göra detta, gå till programmets officiella webbplats. Klicka sedan på IrfanView på sidan under orden 32-bitars eller 64-bitars beroende på vilken Windows-version som är installerad på din dator. Klicka sedan på knappen Ladda ner nu på den nya webbsidan och vänta tills nedladdningen av programvaran startar och avslutas.

När nedladdningen är klar öppnar du iviewxxx_setup-exe-filen som laddades ner till din dator och startar installationen av programvaran genom att klicka på Ja och sedan Nästa fyra gånger i rad. Klicka slutligen på knappen Klar.

Vid denna tidpunkt kan du vara nöjd, proceduren för att öppna JPG-filer med IrfanView är klar och i programfönstret bör du äntligen kunna se bilden korrekt.

Tänk på att om det behövs kan du också använda knapparna och kommandona högst upp i programfönstret för att förbättra visningen av filen eller göra ändringar. Med hjälp av knapparna i den övre delen av IrfanView-fönstret kan du faktiskt visa filen i form av en presentation, spara bilden, skriva ut den, kopiera och klistra in och öka eller minska zoomnivån. Genom att trycka på Redigera-menyn istället och sedan välja Visa färgdialog kan du visa ett verktygsfält för att infoga text, färg och mer i filen. För att spara alla de olika och möjliga ändringar som gjorts i filen genom att trycka på Arkiv-menyn och mer, välj alternativet Spara (originalmapp).

Paintbrush brush~~POS=HEADCOMP

Om du har en Mac och är intresserad av att öppna JPG-filer kan du också dra nytta av Paintbrush. Om du inte har hört talas om det är det en gratis applikation för OS X som liknar Paint-programmet för Windows-operativsystem, både i funktionalitet och gränssnitt.

För att slå samman foton med pensel är det första du behöver göra att ladda ner programmet. För att göra det, klicka här så att du omedelbart kan ansluta till den huvudsakliga Paintbrush-webbsidan och klicka sedan på nedladdningsposten på sidan och sedan på Paintbrush 2.1.2-länken.

Vänta på att nedladdningsprocessen startar och slutför, och dra sedan programmets ikon från mappen Nedladdningar till mappen Program i OS X. Dubbelklicka på programikonen och vänta tills programfönstret visas.

Fortsätt nu för att öppna JPG-filer. För att göra det, klicka på Arkiv-objektet i menyraden, bläddra igenom Öppna ..., välj bilden på din dator som du vill öppna och klicka sedan på knappen Öppna.

När du väl har tittat på filen i JPG-format i Paintbrush-fönstret kan du eventuellt använda redigeringsfunktionerna i verktygsfältet som finns på skärmen för att välja penseln som ska användas, radergummit, markeringsverktyget och mycket mer. Använd istället fönstret Färger för att välja och blanda de färger du vill använda för att ändra bilden. Om du inte kan se verktygsfältet trycker du på Windows-objektet som är fäst i menyraden och klickar sedan på Verktygslåda medan du inte kan se färgfönstret trycker du på teckensnittet som alltid finns i menyraden och klickar sedan på Visa färger. För att spara alla de ändringar som gjorts i JPG-filen, tryck på filobjektet som bifogas menyfältet och klicka sedan på Spara.

Om JPG filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil jpg-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen JPEG Image, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.