Hemsida : Filtillägg : .txt Fil

.txt Fil

Filtyp Plain Text File

Utvecklare N/A
Kategori Textfiler
Format Text

.TXT alternativnummer

En TXT-fil är ett standardtextdokument som innehåller oformaterad text. Formatet känns igen av nästan alla textredigerings- eller ordbehandlingsprogram, men kan också behandlas av de flesta andra program. TXT-filer skapas och öppnas ofta med hjälp av Microsofts Anteckningar/Notepad och Apple TextEdit.

Mer information

 

TXT-fil öppnad i Microsofts Anteckningar

TXT-filer är användbara för att lagra information i vanlig text utan särskild formatering utöver grundläggande teckensnitt och stilar. Filen används vanligtvis för lagring av anteckningar som inte behöver vara formaterade på ett specifikt sätt. Om du letar efter att skapa ett dokument med mer formateringsfunktioner, till exempel en rapport, nyhetsbrev eller CV, bör du titta på filen .DOCX, som används av det populära Microsoft Word-programmet.

Om du har en dator som kör Windows följer programmen Anteckningar och Wordpad med operativsystemet (OS) och låter dig skapa och redigera TXT-filer. Om du har en dator som kör MacOS (OS X), kommer TextEdit buntas med operativsystemet och är ett bra val för att skapa och redigera TXT-filer.

OBS: Olika hårdvaruenheter, som smartphones, Amazon Kindle och webbläsare, till exempel Chrome och Firefox, känner också igen vanliga textfiler.

Allmänning TXT filnamn

Ny text Document.txt - Standardfilnamnet Microsoft Windows ger nya textdokument skapade via snabbmenyn (högerklicka på skrivbordet och välj Ny → Textdokument).

README .txt - En textfil som vanligtvis ingår i programvaruinstallatörer som ger information om programvaran. Användare bör ofta läsa den här filen innan du använder programvaran.

Program som öppnas TXT filer
Windows
gVim
GNU Emacs
Microsoft Notepad
Adobe Acrobat
AbiSource AbiWord
ES-Computing EditPlus
Richardson EditRocket
Google Drive
Nuance OmniPage
Adobe Illustrator
ACD Systems Canvas
Microsoft Visual Studio
Microsoft WordPad
Notepad++
CorelDRAW
Linux
GNU Emacs
Adobe Acrobat
AbiSource AbiWord
Richardson EditRocket
Google Drive
gedit
Leafpad
SoftMaker Office
Vim
Pico
Aegisub
Calibre
KWrite
Geany
Cool Reader
Android
Kingsoft WPS Office for Android
J2 Interactive MX Player for Android
MobiSystems OfficeSuite Pro
Infraware Polaris Office for Android
Rhythm Software QuickEdit text editor
Aquamarine Networks Jota Text Editor
JellyBeanUser Text editor
Cool Reader
Apowersoft Phone Manager
Macintosh
MacroMates TextMate
MacVim
GNU Emacs
Adobe Acrobat
Richardson EditRocket
Apple Safari
Google Drive
Planamesa NeoOffice
Adobe Illustrator
Apple TextEdit
Bare Bones TextWrangler
Bare Bones BBEdit
Microsoft Word for Mac
Microsoft Excel for Mac
Adobe InDesign
iOS
Apple Safari
olimsoft OPlayer
Apple Pages for iOS
MobiSystems OfficeSuite Pro
Infraware Polaris Office for iOS
Good.iWare GoodReader for iOS

Om TXT filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil txt-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Plain Text File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Jag har använt TextEdit ett tag nu och undrade vad som är skillnaden mellan .txt-tillägget och att använda en vanlig .docx-fil för min text. Tack för en så insiktsfull artikel! Jag var inte medveten om att de är ganska lika men att .txt är ett effektivare sätt att lagra information i vanlig text. Jag är säker på att detta har många fördelar och att det är ett bra alternativ mot mer komplexa program som Word. Hur som helst är jag glad att jag läste mer om det här tillägget eftersom jag inte visste att nästan alla plattformar erbjuder inbyggt stöd! Jag är säker på att miljontals .txt-filer skapas och läses dagligen! Tack så mycket för en så bra artikel.