Hemsida : Filtillägg : .csv Fil

.csv Fil

Filtyp Comma Separated Values File

Utvecklare N/A
Kategori Data filer
Format Text

.CSV alternativnummer

En CSV-fil är en kommaseparerad värdesfil som vanligtvis används av kalkylarksprogram som Microsoft Excel eller OpenOffice Calc. Den innehåller vanliga textdatasatser separerade med kommatecken med varje ny rad i CSV-filen som representerar en ny databasrad och varje databasrad bestående av ett eller flera fält åtskilda av ett kommatecken. CSV-filer öppnas ofta av kalkylarksprogram som organiseras i celler eller används för överföring av data mellan databaser.

Mer information

CSV-fil öppnad i Microsoft Excel 2016

CSV-datautbytesformatet stöds av en stor mängd personliga, affärer och vetenskapliga program. På grund av sitt brett stöd är formatet särskilt användbart vid överföring av tabelldata mellan program.

Filen är också till hjälp för överföring av data som sparats i ett proprietärt format, till exempel en .XLSX -fil, till ett annat program som stöder inte XLSX-formatet. Du kan till exempel exportera tusentals kontakter från en e-posttjänst till en CSV-fil och sedan importera filen till en adressorganisator eller en annan e-posttjänst.

Program som öppnas CSV filer
Windows
Kingsoft WPS Office
Microsoft Notepad
Google Drive
Nuance OmniPage
LibreOffice
ACD Systems Canvas
FileMaker Pro
Microsoft WordPad
Microsoft Works
Blue Marble Geographics Global Mapper
SoftMaker Office
Golden Software Surfer
Golden Software Voxler
Gnumeric
Altium Designer
Linux
Google Drive
LibreOffice
SoftMaker Office
Gnumeric
Wolfram Research Mathematica
GenScriber
Android
Kingsoft WPS Office for Android
Seavus iMindQ
SoftMaker Office PlanMaker Mobile
MobiSystems OfficeSuite Pro
Macintosh
Google Drive
LibreOffice
Planamesa NeoOffice
Apple TextEdit
FileMaker Pro
Microsoft Excel for Mac
Wolfram Research Mathematica
Seavus iMindQ
Apple Numbers
iOS
Seavus iMindQ
MobiSystems OfficeSuite Pro
WEB
FreshBooks
Sage One
Intuit QuickBooks Canada

Läs CSV-filer

LibreOffice (Windows / Mac / Linux)

Om du inte har köpt en kopia av Microsoft Office och inte vill kan du lita på LibreOffice, den bästa produktivitetssviten som finns tillgänglig gratis. Den är kompatibel med Windows, macOS, Linux och stöder alla Microsoft Office-filformat. Dess kalkylprogram kan både importera information från CSV-filer och exportera arbetsböcker i detta format.

För att ladda ner LibreOffice på din dator, gå till dess officiella webbplats och klicka på knappen Ladda ner xx-version. Om du använder en Mac laddar du ner det italienska översättningspaketet för sviten (som finns "som standard" i Windows) genom att klicka på knappen Translated User Interface. När nedladdningen är klar startar du LibreOffice-installationspaketet (LibreOffice_xx_Win_x86.msi) och klickar i följd på knapparna Kör, Nästa (två gånger i rad), Installera, Ja och Slutför för att slutföra installationen.

Om du använder en Mac öppnar du dmg-paketet som innehåller LibreOffice och drar programvaran till mappen Program i macOS. Högerklicka sedan på svitikonen och välj Öppna i menyn som öppnas för att starta LibreOffice kringgå macOS-begränsningarna (som förhindrar att programvara körs från utvecklare som inte är certifierade av Apple).

När du är klar stänger du LibreOffice (genom att trycka på cmd + q), öppnar dmg-paketet för språkpaketet, högerklickar på ikonen LibreOffice Language Pack och väljer Öppna i menyn som öppnas för att översätta LibreOffice till italienska (klicka bara på Installera-knappen två gånger, sedan på Ja, identifiera mig och skriv lösenordet för ditt användarkonto på macOS).

För att importera en CSV-fil till LibreOffice är allt du behöver göra att starta sviten (eller endast Calc-programmet), välja Öppna i Arkiv-menyn och välja det CSV-dokument som ska öppnas.

Se till att det finns ett bockmarkering bredvid kommatecknet och / eller semikolon i fönstret som visas. Kontrollera att det inte finns några fel i återgivningen av accenttecken i förhandsgranskningen som visas (i så fall försök att välja ett annat alternativ från rullgardinsmenyn Font) och klicka på OK för att importera CSV-filen till LibreOffice.

När du har tillämpat de önskade ändringarna på din fil kan du skriva över det ursprungliga CSV-dokumentet genom att helt enkelt klicka på diskettikonen i det övre vänstra hörnet och bekräfta att du vill exportera filen som en CSV-fil.

Alternativt, om du vill spara filen som ett nytt dokument, gå till Arkiv> LibreOffice Spara som-menyn, välj namn och mapp där du vill spara den nya CSV-filen och ställ in alternativet CSV-text (.csv) i Listrutan för filtyp.

Om CSV filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil csv-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Comma Separated Values File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.