Hemsida : Filtillägg : .dbf Fil

.dbf Fil

Filtyp 1Database File

Utvecklare dBASE
Kategori Database Files
Format Binary

Vad är DBF file?

En DBF-fil är en standard databasfil som används av dBASE, ett databashanteringssystemprogram. Den organiserar data i flera poster med fält som är lagrade i en array-datatyp. DBF-filer är också kompatibla med andra "xBase" -databasprogram, som uppstod på grund av filformatets popularitet.

Mer information

På grund av det tidiga adoptionen i databasgemenskapen och en relativt enkel filstruktur har DBF-filer allmänt accepterats som ett standardlagringsformat för strukturerad data i kommersiella applikationer.

Program som öppnas DBF filer
Windows
dBase
Alpha Software Alpha Anywhere
FileMaker Pro
Microsoft Visual FoxPro
Golden Software Surfer
Golden Software Voxler
Microsoft Excel
Swiftpage Act!
Microsoft Access
Corel Quattro Pro
Wolfram Research Mathematica
HiBase Group DBF Viewer 2000
Astersoft DBF Manager
DBF Viewer Plus
DBFView
Linux
Wolfram Research Mathematica
multisoft FlagShip
GTK DBF Editor
Macintosh
Planamesa NeoOffice
FileMaker Pro
Microsoft Excel for Mac
Wolfram Research Mathematica

Filtyp 2FoxPro Table

Utvecklare N/A
Kategori Data filer
Format N/A

.DBF alternativnummer 2

Tabell som används av en databas som skapats med Visual FoxPro

Program som öppnas DBF filer
Windows
dBase
Microsoft Visual FoxPro

Om DBF filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil dbf-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen FoxPro Table, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Jag läste allt om .dbf-filer i ditt inlägg. Jag märkte att det handlade om databaser, men jag var inte säker på att jag skulle förstå det. Språket som du använde för att förklara det var mycket lätt att förstå. De flesta webbplatser använder ett tekniskt språk som inte är för alla användare. Jag förstår nu att samma tillägg har flera syften. Det är intressant att läsa om den här typen av filer. Jag har lärt mig av den här artikeln att DBF-filer fungerar på ett unikt sätt. De organiserar data i poster i en array-datatyp. Vilka är några av de andra "xBase"-programmen som nämns i artikeln? Jag var inte medveten om att de är relativt nya och därför allmänt accepterade som ett standardformat för lagring. Listan som visas över program är mycket stor. Tack kompis!