Hemsida : Filtillägg : .dcm Fil

.dcm Fil

Filtyp 1DICOM Image

Utvecklare NEMA
Kategori Raster bildfiler
Format Binary

Vad är DCM file?

En DCM-fil är en bildfil som sparas i Digital Imaging och Communications in Medicine (DICOM) bildformat.   Det lagrar en medicinsk bild, t.ex. en CT-skanning eller ultraljud. DCM-filer kan också inkludera patientinformation för att para bilden med patienten.

Mer information

DICOM-formatet skapades av National Electrical Manufacturers Association (NEMA) som standard för distribution och visning av medicinska bilder, såsom MR, CT-skanningar och ultraljudsbilder. Du kan öppna DICOM-filer med olika program för Windows, MacOS och Linux, till exempel XnViewMP, GIMP och MeVisLab.

OBS: DCM-filer kan också sparas som .DICOM files.

Program som öppnas DCM filer
Windows
Adobe Photoshop
GIMP
XnViewMP
ACD Systems Canvas
IrfanView
ImageMagick
Wolfram Research Mathematica
ezDICOM
MicroDicom viewer
Linux
GIMP
XnViewMP
ImageMagick
Wolfram Research Mathematica
MeVisLab
Macintosh
Adobe Photoshop
GIMP
XnViewMP
ImageMagick
Wolfram Research Mathematica
OsiriX Imaging Software
WEB
View My Scans

Filtyp 2DiskCatalogMaker Catalog File

Utvecklare Fujiwara Software
Kategori Data filer
Format N/A

.DCM alternativnummer 2

En DCM-fil är en fil som sparas i katalogformatet som används av DiskCatalogMaker, ett filkatalog och organisationsprogram för Mac. Den innehåller en databas med filer som är lagrade på flera skivor som kan sökas efter filnamn och andra attribut. DCM-filer kan också sparas som .DCMF -filer, vilket är vanligare.

Mer information

Om du tar emot eller hittar en DiskCatalogMaker DCM-fil kan du bara öppna den i DiskCatalogMaker. Det finns inget annat program tillgängligt som stöder formatet.

DCM-filer liknar .DCMD files men DCMD-filer stöder miniatyrbilder. Du kan konvertera en DCM-fil till en DCMD-fil genom att öppna filen i DiskCatalogMaker, välja Arkiv → Spara som ... och sedan välja att spara som en DCMD-fil.

Program som öppnas DCM filer
Macintosh
Roxio Toast
Fujiwara DiskCatalogMaker

Filtyp 3DCM Audio Module

Utvecklare N/A
Kategori Audio Files
Format N/A

.DCM alternativnummer 3

Musikfil eller "modul" kodad i DCM-formatet

Program som öppnas DCM filer

Om DCM filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil dcm-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen DCM Audio Module, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Det är alltid imponerande när ett område utvecklar ett nytt format för den specifika nischen. Jag tror dock att DICOM-filer är ett av de viktigaste för samhället. Jag undrar vad som fick forskarna att skapa denna nya typ av fil för att lagra medicinska bilder i stället för att bara använda enkla format som jpegs och pngs. Jag har tidigare fått den här typen av bilder på USB eller cd-skivor men har aldrig insett att det var ett helt nytt format. Jag öppnade dem med programmet XnView MP som bara är en allmän bildvisare. När jag läste den här artikeln upptäckte jag dock att det finns andra alternativ som View My Scans som också fungerar perfekt. Tack för informationen!