Hemsida : Filtillägg : .dwf Fil

.dwf Fil

Filtyp Design Web Format File

Utvecklare Autodesk
Kategori 3D Image Files
Format Binary

.DWF alternativnummer

En DWF-fil är en 2D / 3D-ritning som sparas i Design Web Format (DWF) som utvecklats av Autodesk. Den innehåller designdata, som innehåller grafik och text. DWF-filer sparas i ett komprimerat format för att minska filens storlek.

Mer information

Designwebbformat utvecklades som ett enhetoberoende och upplösningsoberoende ritningsformat för distribution av mönster. Det är inte avsett att ersätta populära CAD-format, utan istället används för att spara design i ett mer tillgängligt, öppet format som kan öppnas utan att behöva köpa dyr CAD-programvara.

Program som öppnas DWF filer
Windows
IMSI TurboCAD Pro
Adobe Acrobat
ACD Systems Canvas
Autodesk Design Review
CorelCAD
Safe Software FME Desktop
CAD Systems Unlimited Slick! ViewPlus
IMSI DoubleCAD
DWG TOOL Acme CAD Converter
Linux
Adobe Acrobat
Macintosh
IMSI TurboCAD for Mac
Adobe Acrobat
CorelCAD
iOS
AutoDesk AutoCAD 360
WEB
ShareCAD.org
AutoDesk A360 Viewer

Hur man öppnar DWF-filer på PC

Det finns flera program som är utformade för att öppna DWF-filer på din dator: de flesta är gratis och innehåller alla funktioner som behövs för att hantera CAD-projektfiler (visual, print och export).

fönster

Det första programmet jag skulle vilja rekommendera är Design Review, tillgängligt gratis av AutoDesk och tillgängligt på Windows-plattformen. För att ladda ner den till din dator, gå till webbplatsen och klicka på länken för installationsfilen.

När du har laddat ner det körbara paketet (t.ex. SetupDesignReview.Exe) startar du det och klickar på knapparna Ja och Installation (längst ner till höger) och placerar sedan bocken bredvid Acceptera och avsluta installationen genom att trycka på Nästa, Installera-knapparna och slut.

När installationen är klar startar du programmet genom att anropa det från Start-menyn (Windows-flaggan i det nedre vänstra hörnet på skärmen), klickar på knappen Design Viewer (den gröna D längst upp till vänster) och, i menyn som visas trycker du på Open-objektet och väljer sedan DWF-filen av ditt intresse.

Om allt gick på rätt sätt bör du efter några ögonblick se projektet i filen: Du kan sedan använda navigeringsknapparna för att zooma in / ut, rotera ritningen och så vidare eller placera musen på höger kant på programskärmen för att visa egenskaper / data för arket eller objekt i det.

MacOS

När det gäller macOS kan du lita på DraftSight: detta program kan hantera flera CAD-ritningsformat, inklusive DWF-projekt. DraftSight finns i en betald version för Windows (med en 30-dagars gratis provperiod) men just nu är Beta-versionen dedikerad till macOS helt gratis och utan användningsbegränsningar.

För att få det, gå till den här webbplatsen, klicka på knappen Ladda ner för macOS och acceptera licensavtalet genom att klicka på OK; när .dmg-paketet har laddats ner och startat klickar du på Acceptera-knappen, väntar på att programmet ska extraheras och drar dess ikon till mappen Program på din Mac.

Gå sedan till den ovannämnda mappen, högerklicka på DraftSight-ikonen och klicka på Öppna objekt i snabbmenyn; För att sedan godkänna programmet att köra, klicka på knappen Öppna (du måste göra detta bara första gången).

Klicka sedan på Acceptera-knappen för att acceptera programmets användningsvillkor, klicka på Arkiv-menyn högst upp på skärmen, välj Öppna ... på menyn och klicka på Alternativ-knappen; välj sedan Design Web Format (* .dwf) i listrutan File Type, välj mappen som innehåller filen du är intresserad av och dubbelklicka på den för att visa den i programmet.

Om DWF filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil dwf-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Design Web Format File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! En vän skickade mig ett e-postmeddelande med en fil som såg misstänkt ut. Jag hade inget program installerat som kunde öppna den. Jag började fråga honom om det var ett virus, men han svarade mig inte eftersom det var sent. Jag hittade din artikel om .dwf-filtillägget. Vi är båda förstaårselever och vi håller på att lära oss allt om designprogram. Han skickade mig en ritning men jag visste inte att det var ett annat format som stöds av programmet. Det är häftigt att se att det inte bara finns filer för 3D-modeller utan även för ritningar som innehåller data som grafik och text. Jag är säker på att det kommer att hjälpa många nybörjare som oss som inte vill köpa dyra CAD-programvaror. Som du sa är det ett mer lättillgängligt format! Ett stort tack.