Programvara : Corel : CorelCAD

CorelCAD

Version
2018
Plattforms
Licens Commercial
Kategori Graphics

Programvaruöversikt

Huvudfunktioner

  • Stöd för DWG, DWS, DWF och SHP-filer
  • Stor mängd 2D-utkast och 3D-designverktyg
  • Tabbed interface med rörligt verktyg och lagerrutor
  • Extensibility via plugins

CorelCAD är en datorstödd design (CAD) applikation som används för att skapa 2D och 3D tekniska ritningar. Programmet integreras med molnet och mobila enheter för enkel delning och åtkomst.

CAD-programmet stöder DWG-filformatet tillsammans med DWS, DWT, DXF, DWF, DES och SHP. Du kan också exportera till CDR, DES, STL och PDF-format och arbeta med GIS-filer för att visualisera kartor och geografiska modeller. CorelCAD har lagringsredigeringsfunktioner som gör att du kan redigera modeller på separata lager. Programmet ger en mängd olika 2D- och 3D-verktyg för att skapa mekaniska, strukturella och arkitektoniska ritningar. Några av de avancerade funktionerna inkluderar fileteringskanter av 3D-fasta ämnen, visning av 3D-modeller från flera synpunkter, mätning av måtten med dimensioneringsverktyg, markering av ritningsobjekt med frihandsschetsen, redigering och skalning av text och hantering av lagstatus.

CorelCAD-gränssnittet innehåller flikar för att organisera ditt arbetsflöde och snabbt växla mellan dokument. Du kan också komma åt dina verktyg och lager i rörliga rutor. Om CorelCAD inte ger verktygen du behöver kan du installera plugins för ytterligare funktionalitet.

CorelCAD är ett kvalitetsdesignprogram som konkurrerar med Autodesk AutoCAD som ett billigare alternativ. Ansökan används av ingenjörer, arkitekter och projektledare för att skapa och dela tekniska ritningar. Även om det inte ger lika mycket funktionalitet som AutoCAD, till exempel formatstöd, är CorelCAD fortfarande värt en titt på grund av dess mer hanterbara kostnad.

Uppdaterad: 14 december 2018

▶ Primär filtillägg

.dwg – AutoCAD Drawing Database File

▶ Andra filtillägg används CorelCAD 2018

Stödda filtyper
.DXF Drawing Exchange Format File
.DWF Design Web Format File
.DWT AutoCAD Drawing Template
.SHP Shapes File
.DGN MicroStation Design File
Ytterligare relaterade filformat