Hemsida : Filtillägg : .epub Fil

.epub Fil

Filtyp Open eBook File

Utvecklare IDPF
Kategori eBook-filer
Format Zip

.EPUB alternativnummer

En EPUB-fil är en digital e-bok som sparas i EPUB-formatet, ett öppet XML-baserat format för digitala böcker och publikationer. Formatet ger ett standardiserat digitalt publikationsformat för förlag och konsumenter. EPUB-filer kan öppnas och visas med stödjande program och hårdvaruenheter, som Sony Reader och Barnes & Noble NOOK.

Mer information

EPUB-formatet är baserat på tre öppna standarder som alla underhålls av International Digital Publishing Forum (IDPF).

OBS! Många kommersiella e-böcker inkluderar DRM-skydd (Digital Rights Management). Dessa filer kan bara öppnas på enheter som har blivit behöriga att visa e-boken.

Program som öppnas EPUB filer
Windows
Nuance OmniPage
KDE Okular
Calibre
Adobe Digital Editions
Adobe RoboHelp
Geometer Plus FBReader
Comic Book Reader
Icecream Ebook Reader
Microsoft Edge
Cool Reader
Apowersoft Phone Manager
Linux
KDE Okular
Calibre
Geometer Plus FBReader
Cool Reader
Android
Google Play Books
Cool Reader
Apowersoft Phone Manager
Macintosh
KDE Okular
Calibre
Adobe Digital Editions
Geometer Plus FBReader
Apple iBooks
Sixty Four Kitabu
Apple Books
Cool Reader
iOS
Apple Books

Hur man öppnar EPUB-filen på datorn

Cool läsare

Om du letar efter en grundläggande lösning för att läsa e-böcker på din dator kan du överväga Cool Reader. Detta är en helt gratis applikation med öppen källkod som inte innehåller alla Calibres extrafunktioner (den konverteras inte, synkroniseras inte och tillåter dig inte att hantera böcker) men gör ändå sitt jobb mycket bra. Den är kompatibel med Windows - där den inte kräver installation för att fungera - och Linux.

För att ladda ner den till din dator, gå till dess officiella webbplats och klicka på länken CoolReader3.0.51 för Win32: cr3-qt-win32-xx.zipper. När nedladdningen är klar öppnar du det nedladdade ZIP-arkivet, extraherar innehållet i valfri mapp och kör körningen cr3.exe.

Klicka nu på mappikonen i det övre vänstra hörnet och välj den ePub-fil du vill visa. För att ändra textstorlek, klicka på förstoringsglasikonerna högst upp; om du vill ändra teckensnittet för att läsa e-böcker (ePub-filer låter dig ändra storlek och ändra teckensnittet fritt) klicka på skiftnyckelikonen och välj teckensnittet du väljer i rullgardinsmenyn Text-teckensnitt.

Hur man öppnar ePub-filer på surfplattor och smartphones

Låt oss nu se hur man öppnar ePub-filer på bärbara enheter, som smartphones och surfplattor.

iPad / iPhone

Om du använder en Apple-mobil enhet behöver du inte ladda ner någon app från tredje part. Du kan enkelt läsa dina e-böcker med iBooks, läs-appen ingår "som standard" i alla de senaste versionerna av iOS.

För att överföra dina böcker i ePub-format till iBooks-appen på iPhone och iPad kan du använda den synkroniseringsfunktion som ingår i iTunes (endast i Windows genom att välja bokikonen i menyn högst upp till vänster) eller iBooks-appen för Mac

android

Om du använder en Android-enhet föreslår jag att du provar den kostnadsfria Universal Book Reader-appen, som också stöder Adobe DRM-skyddade e-böcker.

För att öppna böcker med Universal Book Reader, kopiera ePub-filerna till din smarttelefons / surfplattans minne eller till microSD-kortet som sätts in i enheten, klicka på appens Importera-knapp (nedan) så är du klar.

Hur man öppnar EPUB-filer på Kindle

Amazons Kindle, till skillnad från e-bokläsare från andra märken, stöder inte böcker i ePub-format. För att övervinna denna begränsning kan du dra nytta av de omvandlingsfunktioner som ingår i Caliber: välj bara titeln på den bok du vill konvertera, klicka på knappen Konvertera böcker och välj MOBI eller AZW3 som utdataformat i rullgardinsmenyn på överst till höger.

Om EPUB filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil epub-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Open eBook File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.