Hemsida : Filtillägg : .fb2 Fil

.fb2 Fil

Filtyp FictionBook 2.0 File

Utvecklare FictionBook
Kategori eBook-filer
Format Text

.FB2 alternativnummer

En FB2-fil är en FictionBook 2.0-fil som sparas i ett eBook-format som utvecklats i Ryssland. Den innehåller XML som beskriver varje element i boken och är främst utformad för fiktiv litteratur. FB2-filer kan ses av olika eBook-läsare för Windows, MacOS och Linux.

Mer information

FB2-filformatet anger strukturen för eBook istället för utseendet. Detta gör det användbart för att konvertera till andra format. Formatet innehåller enkel semantisk markering, metadatainbäddning, unicode och inlineformatering.

Eftersom FB2-filer kan växa stora i storlek på grund av inbäddade bilder, komprimeras de ofta i .ZIP files för att överföra dem lättare via Internet. I dessa fall kan ".fb2" -tillägget ersättas med ".zip" eller ".fb2.zip" -tillägget.

Program som öppnas FB2 filer
Windows
KDE Okular
Calibre
Geometer Plus FBReader
Icecream Ebook Reader
Cool Reader
fb2utils
Haali FictionBook Tools
Haali Reader
Athenaeum
Linux
KDE Okular
Calibre
Geometer Plus FBReader
Cool Reader
PyBookReader
OrnamentBook
Android
Cool Reader
Macintosh
KDE Okular
Calibre
Geometer Plus FBReader
Cool Reader
iOS
KyBook
LTD DevelSoftware FB2 Reader

Om FB2 filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil fb2-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen FictionBook 2.0 File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej. Efter att ha delat ett dokument via Google Drive hade jag ingen aning om vad jag skulle göra med det. Min ryska vän skickade det till mig och jag svär att jag trodde att det var ett virus. Han sa åt mig att öppna det men jag visste inte vilket program jag skulle installera. Vi älskar båda böcker så din artikel om .fb2-tillägget hjälpte mig verkligen. Jag visste inte att Ryssland har utvecklat sitt eget e-boksformat. Jag är glad att jag nu vet att de huvudsakligen innehåller skönlitteratur. En bra notering var att klargöra att de faktiskt inte bestämmer utseendet, utan snarare strukturen på e-boken. En av fördelarna som jag upptäckte är att det hjälper en mycket om man vill konvertera den till ett annat format. Tack för listan. Du är en hjälte!