Hemsida : Filtillägg : .zip Fil

.zip Fil

Filtyp 1Zipped File

Utvecklare Phil Katz
Kategori Komprimerade filer
Format Zip

Vad är ZIP file?

En ZIP-fil är ett arkiv som innehåller en eller flera filer komprimerade eller "zippade" med Zip-komprimering. Den lagrar filer separat från varandra så att filerna kan komprimeras med olika metoder och extraheras utan komprimering eller dekomprimering av hela arkivet.

Mer information

Zipformatet skapades 1989 av Phil Katz och användes i PKZIP-verktyget utvecklat av PKWARE, Inc. Formatet växte i popularitet och stöds nu av de flesta filkomprimering / dekomprimeringsprogram.

Windows-användare kan skapa ZIP-arkiv genom att högerklicka på en fil och välja "Skicka till → Komprimerad (zippad) mapp". Mac OS X-användare kan skapa ZIP-arkiv genom att högerklicka på en fil och välja "Komprimera [filnamn]".

Allmänning ZIP filnamn

Ny komprimerad (zipped) Folder.zip - Namnet Microsoft Windows ger till nya ZIP-filer skapade via snabbmenyn (högerklicka och välj Ny → Komprimerad (zippad) mapp).

Program som öppnas ZIP filer
Windows
Google Drive
7-Zip
ACD Systems ACDSee
Corel WinZip
ESTsoft ALZip
RARLAB WinRAR
Akeeba eXtract Wizard
Blue Marble Geographics Global Mapper
ConeXware PowerArchiver
Image-Line FL Studio
Kega Fusion
DT Soft Daemon Tools
Zipeg
PeaZip
WinMount International WinMount
Linux
Google Drive
Akeeba eXtract Wizard
funzip
p7zip
Kega Fusion
PeaZip
Audio Overload
Calibre
Cool Reader
B1 Free Archiver
File Roller
Android
RARLAB RAR for Android
ES File Explorer File Manager for Android
Cool Reader
ZDevs ZArchiver
Macintosh
Google Drive
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac
Apple Archive Utility
The Unarchiver
Akeeba eXtract Wizard
Corel WinZip Mac
Image-Line FL Studio
Kega Fusion
DT Soft Daemon Tools
Zipeg
Incredible Bee Archiver
Audio Overload
Calibre
Keka
Cool Reader

Filtyp 2MAME Game ROM

Utvecklare The MAME Team
Kategori Spelfiler
Format Zip

.ZIP alternativnummer 2

Spelfilen som används av MAME arkadespelämnesemulatorer; kan innehålla hela innehållet i arkadspelets data, eller kan kompletteras med .CHD arkad hårddiskfil som krävs för att kunna spela spelet. lagras i ett komprimerat .ZIP format.

Mer information

MAME ROM är ibland svåra att ladda korrekt på grund av skillnader i filformat och emuleringsprogram. Därför distribueras vissa emulatorer med ett verktyg som verifierar om en ROM kan laddas eller inte.

Program som öppnas ZIP filer
Windows
MAME
ExtraMAME
Linux
MAME
Macintosh
MacMAME
MAME OS X

Hur man öppnar ZIP-filer gratis på smartphones och surfplattor

Får du ofta ZIP-filer via e-post och letar du efter ett sätt att öppna dem på språng med din smartphone eller surfplatta? Inga problem, det finns flera appar du kan lita på (om vi utesluter de som finns som standard på Android och iOS, till exempel iCloud Drive, som är ganska begränsade).

X-plore File Manager (Android)

X-plore File Manager är en fantastisk gratis filhanterare för Android. Bland dess många funktioner låter det dig också öppna ZIP-filer och extrahera deras innehåll till en mapp du väljer. Den stöder lösenordsskyddade arkiv, arkiv med flera volymer och ger också åtkomst till molnlagringstjänster, till exempel Dropbox eller Google Drive.

För att ladda ner X-plore File Manager på din enhet, sök efter applikationen i Play Store, välj dess ikon från sökresultaten och tryck på knappen Installera / Godkänn. När nedladdningen är klar startar du appen, går till sökvägen som innehåller ZIP-filen du vill extrahera och trycker på ikonen för den senare: innehållet i arkivet blir omedelbart synligt under det senare.

Läsdokument (iOS)

Documents by Readdle är en gratis filhanterare för iOS som låter dig hantera och visa filer av olika slag, inklusive ZIP-filer (även om lösenordsskyddade). Den stöder också molnlagringstjänster (t.ex. Dropbox, Google Drive och iCloud Drive) och lokala nätverksenheter. För att ladda ner den till din iPhone eller iPad, leta efter den i App Store och tryck först på Get-knappen bredvid dess ikon i sökresultaten och sedan på Installera-knappen.

När installationen är klar startar du Readdle Documents och går till den sökväg som innehåller ZIP-arkivet av ditt intresse. Till exempel, om ZIP-filen du tänker extrahera finns i en lokal mapp på din enhet, måste du välja fliken Dokument. Om det å andra sidan är på en nätverksväg eller onlinetjänst, gå till Tjänster, tryck på alternativet Lägg till konto och välj molnlagringstjänsten eller FTP-, SFTP-, SMB- eller WebDAV-servern av ditt intresse.

Klicka slutligen på ZIP-filikonen som ska extraheras och öppna mappen med samma namn som arkivet som skapas i den aktuella mappen. Inne i mappen hittar du all data som har extraherats från arkivet.

Om ZIP filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil zip-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen MAME Game ROM, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.