Hemsida : Filtillägg : .hgl Fil

.hgl Fil

Filtyp HP Graphics Language File

Utvecklare Hewlett-Packard
Kategori Vector Image Files
Format N/A

.HGL alternativnummer

Skrivarstyrningsspråk utvecklat av Hewlett-Packard (ofta kallat HPGL); Används av plotters från HP och andra tillverkare, som skriver ut bilder med hjälp av linjer istället för prickar.

Mer information

De flesta HGL-filer innehåller några rader med installationskommandon, följt av en lista med utskriftskommandon. Utskriftskommandona instruerar plottern vad som ska ritas på sidan.

HPGL-filer har ofta en .HPGL -tillägg.

Program som öppnas HGL filer
Windows
Adobe Acrobat
ACD Systems Canvas
CADSoftTools ABViewer
CorelDRAW
Software Companions ViewCompanion Pro
Linux
Adobe Acrobat
vhf interservice Cenon
Macintosh
Adobe Acrobat
vhf interservice Cenon

Om HGL filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil hgl-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen HP Graphics Language File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar! Jag har forskat om skrivarspråk på sistone och var glad att jag hittade din artikel om .hgl-tillägget. Enligt vad jag förstår använder skrivare detta språk för att skriva ut som rader? Jag undrar hur detta språk utvecklades och vilka alternativ det finns till punktskrivare. Det är trevligt att förstå hur grafiken skickas till plottern för att skrivas ut! Genereras denna typ av filer varje gång ett dokument skickas för att skrivas ut? Jag undrar också över tjockleken på de skickade linjerna. Hur delas en bild upp i många delar för att göra detta? Jag uppskattar mycket detta inlägg eftersom det är något som jag har kämpat för att hitta. Jag kommer att försöka använda programvaran Canvas X för att hitta mer om detta tillägg. Hälsningar