Hemsida : Filtillägg : .hpgl Fil

.hpgl Fil

Filtyp HP Graphics Language Plotter File

Utvecklare Hewlett-Packard
Kategori Vector Image Files
Format N/A

.HPGL alternativnummer

Skrivarinstruationsfil baserad på Plotter-språket utvecklat av Hewlett-Packard; Används för att skicka information till plotterskrivare, som ritar bilder med hjälp av rader istället för prickar som en vanlig laser- eller bläckstråleskrivare.

Mer information

Innehåll några rader med inställningskommandon, följt av en lista med utskriftskommandon, som berättar för plottern vad och var de ska rita på sidan.

Program som öppnas HPGL filer
Windows
XnViewMP
Corel PaintShop Pro
Inkscape
ACD Systems Canvas
IMSI DesignCAD
CADSoftTools ABViewer
CorelDRAW
AutoDesSys formZ
ideaMK HPGL Viewer
ArtSoft Mach
Linux
XnViewMP
Inkscape
vhf interservice Cenon
hp2xx
Macintosh
IMSI TurboCAD for Mac
XnViewMP
Inkscape
Lemkesoft GraphicConverter
vhf interservice Cenon
AutoDesSys formZ
Lemkesoft CADintosh

Om HPGL filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil hpgl-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen HP Graphics Language Plotter File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Jag har alltid ifrågasatt hur plottrar och skrivare fungerar. Din artikel om .hpgl-tillägget var verkligen bra för att jag skulle förstå lite bättre hur man konfigurerar denna utrustning. Är .hpgl-filerna som mallar då? Hur fungerar det att skriva ut med linjer med hjälp av dessa filer? Jag har förstått att dessa typer av filer också innehåller en del inställningskommandon för att ange var på sidan skrivaren skall skriva ut. Finns det något sätt att ändra dessa konfigurationer? Jag har dock aldrig trott att utskrift fungerar på detta sätt! Jag är säker på att informationen skickas effektivare på detta sätt och att plottern kan utföra jobbet snabbare och välja bläck bättre. Gäller detta även för kommersiella skrivare? Tack för artikeln!