Programvara : IMSI : IMSI DesignCAD

IMSI DesignCAD

Version
2018
Plattform
Licens Commercial
Kategori Graphics

Programvaruöversikt

Huvudfunktioner

  • 2D ritnings- och dimensioneringsverktyg
  • Stöd för många branschfilformat, inklusive DWG och DXF
  • Smarta menyer och lagkontroll

IMSI DesignCAD är ett CAD-program som används för utarbetande av 2D-design. Applikationen levereras med en mängd olika verktyg för att skapa arkitektoniska ritningar, tekniska layouter, mekaniska delar, landskapsdesign och andra CAD-relaterade element.

DesignCAD stöder DCD och DC-ritningsfiler tillsammans med DWG, DXF, WMF , HPGL, XYZ, JPG, BMP, TIF, TGA, PNG, GIF och PCX. Du kan också exportera dina mönster till flera olika filformat, inklusive DWG, DXF, RIB, WPG, WMF, HPGL, PDF och SKP. DesignCAD erbjuder hundratals verktyg för att rita och redigera din design. Du kan rita linjer, bågar, cirklar och plan, sätt dimensionvinklar och koordinater och manipulera text.

Utöver de många verktygen har DesignCAD lager som kan slås på och av för att du ska kunna visa specifika delar av din ritning. Du kan också låsa dessa lager så att du inte utför oavsiktliga ändringar på dem. Smarta menyer är en annan användbar funktion som tillhandahålls av DesignCAD som gör att du kan minska menyskärmen på skärmen och lägga till de verktyg du arbetar med mest.

DesignCAD används i olika yrken, inklusive arkitekter, ingenjörer, entreprenörer, illustratörer, såväl som lärare, studenter och hobbyister. Applikationen levereras med en stor mängd ritnings- och redigeringsverktyg, lagerhanteringsfunktionalitet och geometriska konstruktionskapacitet. Det är inte lika lätt att använda som det annonseras men om du är på en snäv budget och villig att lära sig, är IMSI DesignCAD ett bra alternativ för att skapa arkitektoniska ritningar och tekniska layouter.

Uppdaterad: 17 oktober 2018

▶ Primär filtillägg

.dcd – DesignCAD Drawing

▶ Andra filtillägg används IMSI DesignCAD 2018

Stödda filtyper
.DXF Drawing Exchange Format File
.DC DesignCAD Design File
.GIF Graphical Interchange Format File
.PCX Paintbrush Bitmap Image File
.BMP Bitmap Image File
.HPGL HP Graphics Language Plotter File
.JPG JPEG Image
.DWG AutoCAD Drawing Database File
.TIF Tagged Image File
.WMF Windows Metafile
.PNG Portable Network Graphic
Ytterligare relaterade filformat