Hemsida : Filtillägg : .icns Fil

.icns Fil

Filtyp macOS Icon Resource File

Utvecklare Apple
Kategori Systemfiler
Format Binary

.ICNS alternativnummer

En ICNS-fil är en ikonfil som används av macOS-program. Det lagrar en eller flera bilder, vanligtvis vilka ursprungligen var .PNG filer och stöder 1-bitars och 8-bitars alfakanaler. ICNS-filer används för att visa programikonen i MacOS Finder och i MacOS-dockningen.

Mer information

ICNS-filen öppnas i Apple Preview 10

ICNS-filer finns generellt i innehållet / Resources / Directory i applikationspaketet. De hänvisas också till av programmets .PLIST file (Info.plist) med egenskapen CFBundleIconFile.

MacOS-ikonfiler kan ses med Apple Preview-programmet som ingår i macOS. ICNS-filer stöder ikonbilder på 16x16, 32x32, 48x48, 128x128, 256x256 och 512x512 pixlar, samt 1024x1024 pixlar i Mac OS X 10.8 Mountain Lion.

Program som öppnas ICNS filer
Windows
Inkscape
Microsoft File Explorer
Axialis IconWorkshop
Linux
Inkscape
Macintosh
Inkscape
Apple Preview
Snap Converter
Iconographer
Folder Icon X

Om ICNS filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil icns-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen macOS Icon Resource File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar. Jag hittade din artikel om .icns-filer. Jag har alltid undrat en hel del saker om hur macOS-programmen fungerar. Det var häftigt att läsa att ICNS-filer är ikonfiler för alla operativa systemets program. Jag har länge velat se dem närmare haha. Varför skulle de lagra flera bilder istället för att ha separata filer för var och en av dem? Vilken annan typ av tillägg (förutom PNG) lagras vanligtvis i ICNS-filer? Tack för att du påpekade hur man hittar dem i katalogen. Att lära sig hur man använder den är verkligen förvirrande, men när man väl har fått grepp om den tar det ingen tid att hitta saker. Jag är tacksam för att du också läste alla pixelstorlekar som formatet stöder. Fortsätt med det goda arbetet!