Hemsida : Filtillägg : .iwa Fil

.iwa Fil

Filtyp iWork Archive File

Utvecklare Apple
Kategori Kodade filer
Format Binary

.IWA alternativnummer

Arkivfilformat som används av iWork-paketet; innehåller serialiserade komponenter, såsom temat stilark, tabeller och metadata, i en Protobuf-ström, som komprimeras i Snappy-komprimeringsformatet; ligger i Index.zip-filen i en iWork-dokumentbunt.

Mer information

IWA-formatet ersätter det tidigare XML-baserade formatet genom att dela XML-dokument i små binära filer som kan laddas isolerat, vilket är bättre för iOS-enheter som har mindre RAM och för delning till iCloud. Uppgifterna i index XML-filen kodas nu i de binära filerna i IWA, som finns i Index.zip-filen.

En Protobuf-ström är ett sätt att koda strukturerad data för effektivare datautbyte. Den kodade data komprimeras med Snabb komprimering, ett format som används i stor utsträckning av Google och är avsett för hög komprimerings- och dekompressionshastighet. Formatet komprimerar runt 250 MB / sek och dekomprimerar nära 500 MB / sek.

OBS! IWA-formatet släpptes med iWork '13-paketet.

Program som öppnas IWA filer
Macintosh
Apple Keynote
Apple Numbers

Om IWA filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil iwa-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen iWork Archive File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar! Det här var en så härlig och bra läsning! Jag har funderat på hur iWork-sviten brukade fungera och hur den skapade seriella komponenter. Denna svit var ett sådant utmärkt verktyg för att lära sig och skapa olika typer av filer! Din artikel om filändelsen .iwa gav mig några idéer om hur man skapar komponenter som kan delas mellan program. Nu behöver jag bara förstå lite mer om hur Protobuf innehåller metadata på sitt flöde! Jag uppskattar att du också inkluderade lite historia om tillägget och hur det har använts tidigare. Jag ska skicka den här artikeln till min informatiklärare så att han kan förklara det lite mer för mig. Tack så mycket för allt!