Hemsida : Filtillägg : .ogg Fil

.ogg Fil

Filtyp 1Ogg Vorbis Audio File

Utvecklare Xiph.Org
Kategori Audio Files
Format Binary

Vad är OGG file?

En OGG-fil är en komprimerad ljudfil som använder fri, okpatenterad Ogg Vorbis ljudkomprimering. Det liknar en .MP3 -fil, men låter bättre än en MP3-fil av samma storlek, och kan innehålla låtmetadata, till exempel artistinformation och spårdata. OGG-filer stöds av många mjukvaruspelare och vissa bärbara musikspelare.

Mer information

Ogg-formatet är en behållare som används för att lagra ljuddata. Uttrycket "Vorbis" avser ett specifikt kodningsschema tillhandahållet av Xiph.Org, utvecklarna av Ogg. OGG-filer kan också inkludera andra typer av ljudkomprimering, inklusive FLAC och Speex. Emellertid kan dessa filer inte officiellt kallas "Vorbis" -filer eftersom de använder ett annat komprimeringsschema.

Program som öppnas OGG filer
Windows
Adobe Audition
Foobar2000
Microsoft Windows Media Player
Roxio Creator
Mozilla Firefox
Google Chrome
Google Drive
Nero
Gretech GOM Player
VideoLAN VLC media player
MPlayer
Apple QuickTime Player
FMJ-Software Awave Studio
Nullsoft Winamp
NCH Switch
Linux
Mozilla Firefox
Google Chrome
Google Drive
VideoLAN VLC media player
MPlayer
PCF Miro
SoX
Clementine
Audacity
Snap!
Synfig Studio
Totem
Myriad Melody Assistant
Myriad Harmony Assistant
Dragon Player
Android
Google Chrome
RealNetworks RealPlayer Cloud
antvplayer Media Converter
Videolabs VLC for Android
Macintosh
Adobe Audition
Mozilla Firefox
Google Chrome
Google Drive
VideoLAN VLC media player
MPlayer
Eltima Elmedia Player
Apple QuickTime Player
Nullsoft Winamp
NCH Switch
Roxio Popcorn
Roxio Toast
SoX
Xilisoft Video Converter Ultimate
RealNetworks RealPlayer Cloud
iOS
Google Chrome
VideoLAN VLC for iOS
RealNetworks RealPlayer Cloud
olimsoft OPlayer

Filtyp 2Origin Graph File

Utvecklare OriginLab
Kategori Data filer
Format N/A

.OGG alternativnummer 2

En OGG-fil innehåller en graf skapad av Origin, en dataanalys och en grafisk applikation som används av olika forskare och ingenjörer. Den lagrar en graf som genereras från importerade data, som en kolumn-, streck-, cirkel-, rad-, symbol-, vattenfalls-, 3D-, polär- eller statistisk graf. OGG-filer lagrar även metadata om grafen, till exempel titeln och färgerna.

Mer information

Du kan öppna OGG-filer med Origin och Origin Viewer. Ursprung är endast tillgängligt för Windows och är det primära programmet som används för att skapa, öppna och redigera OGG-filer. När det är öppet i Origin visas grafen som ett fönster i ett öppet projekt ( .OPJ eller .OPJU file). Origin Viewer används också ofta eftersom det är ett fritt alternativ till Origin och kan användas i Windows och MacOS.

För att öppna en OGG-fil i Ursprung, välj Arkiv → Öppna ..., välj "Ursprung Fönstret .ogg "filtyp, navigera till OGW-filplatsen och klicka på Öppna.

Du kan spara originalgrafer som mallar för att bevara inställningar som ska användas med andra grafer du skapar. För att göra detta väljer du Arkiv → Spara mall som ... och Ursprung kommer att skapa en .OTP -fil för att lagra mallen.

OBS: Utgåvan av Ursprung 2018 innehåller ett uppdaterat unicode-format för att spara arbetsböcker ( .OGGU ), som har prestanda fördelar över det äldre, icke-unicode OGG-filformatet.

Program som öppnas OGG filer

Om OGG filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil ogg-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Origin Graph File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hallå där! Jag är mållös efter att ha läst ditt inlägg om .ogg-filtillägget. Att upptäcka att de faktiskt låter bättre än en MP3-fil och har samma storlek förvånar mig. Varför använder inte folk det mer? Och nu berättar du att den kan innehålla metadata, t.ex. information om artisten. Det här tillägget har allt! Jag önskar att många program börjar använda det som det viktigaste filformatet som stöds. MP3 är det mest använda, men folk som är involverade i musikindustrin vet att de inte är de bästa. Vad är det för olika komprimeringsschema som FLAC-filer innehåller? På det hela taget hade jag en fantastisk tid att läsa all denna information. Tack för listan, kompis. Fortsätt med det goda arbetet. Jag återkommer när jag upptäcker ytterligare ett konstigt filformat.