Hemsida : Filtillägg : .mxf Fil

.mxf Fil

Filtyp 1Material Exchange Format File

Utvecklare SMPTE
Kategori Video Files
Format Binary

Vad är MXF file?

Multimediaformat som används av digitala ljud- och videoprogram; innehåller fångade ljud- och videodata samt metadata som beskriver media som är lagrade i filen; designad av Society of Motion Picture and Television Engineers (SMPTE) som en standardbehållare för ljud- och videodata; kan konverteras till andra format, till exempel .AVI eller .MOV .

Mer information

MXF-filer var utformade för att effektivisera arbetsflöden mellan olika plattformar, till exempel kameror, digital redigeringsutrustning och servrar. Filformatet antar en delmängd av Advanced Authoring Format (AAF), som utformades för att hjälpa till med att standardisera utbytet av video mellan flera leverantörer och plattformar.

OBS! Liksom alla andra mediaformatformat, lämplig codec måste vara tillgänglig för att kunna spela media som är lagrade i en MXF-fil.

Program som öppnas MXF filer
Windows
Avid Pro Tools
VideoLAN VLC media player
Adobe Premiere Pro
Avid Media Composer
Avid Xpress
Grass Valley EDIUS
OpenCube XFReader
OpenCube XFConverter
Aiseesoft MXF Converter
Linux
VideoLAN VLC media player
Macintosh
Avid Pro Tools
VideoLAN VLC media player
Adobe Premiere Pro
Avid Media Composer
Avid Xpress
Aiseesoft MXF Converter for Mac
iOS
VideoLAN VLC for iOS

Filtyp 2Maxis Font File

Utvecklare Electronic Arts
Kategori Font Files
Format Binary

.MXF alternativnummer 2

Font-fil som används av Maxis SimCity 4, ett livsimuleringsspel; lagras i katalogen \ Fonts \ i spelinstallationen och innehåller ett teckensnitt som Arial, Courier eller ett annat typsnitt; används för att visa speltext.

Mer information

OBS! Maxis är ett dotterbolag till Electronic Arts som utvecklar SimCity-spel.

Program som öppnas MXF filer
Windows
Electronic Arts SimCity 4
Macintosh
Electronic Arts SimCity 4
iOS
Pentaloop PlayerXtreme Media Player

Om MXF filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil mxf-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Maxis Font File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hallå där! Min chef skickade mig några filer med ett tillägg som jag aldrig sett förut. Jag hittade din artikel om .mxf-filer. Tack för att du berättade att de används för digitala ljud- och videoprogram. Listan i artikeln är ett stort stöd. Kanske skulle en rangordning av vilka som är de mest rekommenderade av användarna vara ett trevligt tillägg. Jag är glad att den innehåller metadata eftersom det hjälper skaparna att avgöra om innehållet kan användas eller inte. Hur konverterar man filerna till AVI eller MOV? Ändrar man bara tillägget eller måste man använda någon webbplats på nätet? Detta kommer att hjälpa oss att dela arbete mellan olika kameror eftersom vi inte alltid använder samma kamera. Tack för upplysningen, ett fantastiskt arbete!