Hemsida : Filtillägg : .nef Fil

.nef Fil

Filtyp Nikon Electronic Format RAW Image

Utvecklare Nikon
Kategori Camera Raw Files
Format Binary

.NEF alternativnummer

En NEF-fil är ett råfoto fångat av en Nikon digitalkamera. Den sparas i ett okomprimerat format som lagrar data exakt som det fångades av CCD. NEF-filer innehåller också bildmetadata, vilket inkluderar kamerans ID och objektivet som användes.

Mer information

NEF-formatet stöder 12-bitars eller 14-bitars data, beroende på vilken kamera som används för att ta bilden. Eventuella justeringar av bildinställningar som exponering, nyans, ton, skärpa och vitbalans kan göras med programvara när bilden har sparats på en dator. Dessa ändringar i bilden lagras som instruktionsuppsättningar separerade från den råa bilddata i NEF-filen, vilket betyder att oavsett hur många ändringar som appliceras på bilden, kan du återgå till originalet.

Program som öppnas NEF filer
Windows
Adobe Photoshop
CyberLink PowerDirector
Corel PaintShop Pro
ACD Systems Canvas
ACD Systems ACDSee
CyberLink PowerDVD
JRiver Media Center
CorelDRAW
Microsoft Windows Photos
Google Picasa
Microsoft Windows Live Photo Gallery
Corel AfterShot Pro
Adobe DNG Converter
Microsoft Windows Photo Gallery
Adobe Photoshop Elements
Linux
Corel AfterShot Pro
Android
Adobe Photoshop Express for Android
Macintosh
Adobe Photoshop
JRiver Media Center
Google Picasa
Nikon ViewNX
MacPhun ColorStrokes
Snap Converter
Apple Photos
Corel AfterShot Pro
Adobe DNG Converter
Adobe Photoshop Elements
Nikon ViewNX2
iOS
Adobe Photoshop Express for iOS
Google Snapseed

Om NEF filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil nef-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Nikon Electronic Format RAW Image, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej. Din webbplats hjälpte till att dela lite information om .nef filändelsen. Jag använder gärna Canon-kameror. Tyvärr fanns det inga på mitt nya kontor så jag börjar vänja mig vid Nikon. Jag hade ingen aning om att NEF-filer fungerade som råbilder som tagits av deras produkter. Tillägget att inkludera metadata som hjälper till att beskriva kamerans ID och det objektiv som används är häftigt. Jag tänker inte ljuga, jag önskar att upptäcka något Canon-format som är relaterat till detta. Att säga att de stöder 12-bitars och 14-bitars data är också till hjälp för personer som jag. Är inte alla justeringar av bildinställningar möjliga att tillämpa på de flesta andra kamerares råfiler? Det skulle låta lite tveksamt om det var en av de få. Hur som helst, fortsätt med det goda arbetet!