Hemsida : Filtillägg : .odp Fil

.odp Fil

Filtyp OpenDocument Presentation

Utvecklare Oracle
Kategori Data filer
Format Zip

.ODP alternativnummer

En ODP-fil är en presentation skapad av Impress, ett presentationsredigeringsprogram som ingår i Apache OpenOffice. Den innehåller en presentation, som i allmänhet innehåller en titeldiagram följt av innehållsdiagram med text, bilder, multimediainnehåll och övergångseffekter. ODP-filer formateras med hjälp av OASIS XML-baserade OpenDocument-standarden.

Mer information

ODP-fil öppnad i Apache OpenOffice Impress 4.1.3

ODP-filer kan också skapas och öppnas av en öppen källvariant av OpenOffice . Men de flesta ODP-filer skapas av Impress, vilket är ett av flera program som finns i OpenOffice-paketet. Det liknar PowerPoint-programmet tillgängligt i Microsoft Office-paketet. ODP-filen är huvudfilen som används av Impress för att spara presentationer på samma sätt som PowerPoint sparar presentationer i filen .PPT eller .PPTX .

Apache OpenOffice är gratis tillgängligt och gör det till ett attraktivt alternativ till Microsoft Office. För att spara pengar installerar vissa användare OpenOffice istället för Microsoft Office, vilket innebär att du kanske skickas en ODP-fil istället för en PPT- eller PPTX-fil för en presentation som föreläsningsmaterial, bildspel eller företagspresentationer.

OBS! Apache OpenOffice var tidigare känt som OpenOffice.org.

Program som öppnas ODP filer
Windows
Apache OpenOffice
LibreOffice
Calligra Suite
Linux
Apache OpenOffice
LibreOffice
Calligra Suite
Macintosh
Apache OpenOffice
LibreOffice
Planamesa NeoOffice
Calligra Suite

Om ODP filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil odp-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen OpenDocument Presentation, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej. Är det möjligt att ta reda på vad en filändelse är till för och vilket program som använder dem? Det visade sig att din artikel hade båda dessa avsnitt väl förklarade. Tack för förklaringen om filtillägget .odp. Sedan jag upptäckte mer om Apache OpenOffice Suite ville jag lära mig mer om alla dess program. Det är intressant hur ODP liknar PPTX-filer, mallarna i dem är också häftiga. Vi måste inse att inte alla människor har resursen att skaffa Microsoft Office. Även om de bestämmer sig för att använda Googles dokument eller diabilder är OpenOffice ett bra alternativ. Ett faktum som gjorde vara mig imponerad är hur dessa filer också används av yrkesverksamma. Det faktum att de är plattformsoberoende är häpnadsväckande. Tack!