Hemsida : Filtillägg : .pptx Fil

.pptx Fil

Filtyp PowerPoint Open XML Presentation

Utvecklare Microsoft
Kategori Data filer
Format Zip

.PPTX alternativnummer

En PPTX-fil är en presentationsfil skapad av Microsoft PowerPoint eller ett annat presentationsprogram, som OpenOffice Impress eller Apple Keynote. Den innehåller en samling diabilder, inklusive text, bilder, formatering, animeringar, ritade objekt och andra medier. PPTX-filer används ofta i affärsmöten, marknadsföringstillämpningar och akademiska klassrumsinställningar.

Mer information

PPTX-fil öppnad i Microsoft PowerPoint 2016

Till skillnad från .PPT filer, som lagrar alla presentationsdata i en enda binär fil , PPTX-filer skapas med hjälp av Open XML-formatet, som lagrar dokument som en samling av separata filer i ett komprimerat zip-paket. Filtyperna innehåller XML-dokumentegenskaper, bilder, makron, diagram och andra mediefiler.

Filtyper i PPTX-filer är också mer tillgängliga än de i PPT-filer. Slideanteckningar är till exempel tillgängliga som vanliga textfiler och bilderna sparas som separata bildfiler i PPTX-filen.

PPTX-filer kan öppnas av PowerPoint 2007 eller senare för Windows eller med PowerPoint 2008 eller senare för Mac OS X. De är också bakåtkompatibla med tidigare versioner av PowerPoint för Mac och Windows via Open XML-komponentsupport.

Allmänning PPTX filnamn

Presentation1.pptx - Standardfilnamnet Microsoft PowerPoint ger nya presentationer.

Program som öppnas PPTX filer
Windows
Kingsoft WPS Office
Google Drive
Nuance OmniPage
LibreOffice
ACD Systems Canvas
CorelDRAW
SoftMaker Office
Kingsoft Presentation
IMSI TurboPDF
MatchWare MindView for Windows
Calligra Suite
Nuance PDF Converter Professional
Microsoft PowerPoint
Linux
Google Drive
LibreOffice
SoftMaker Office
Calligra Suite
Android
Kingsoft WPS Office for Android
Google Drive for Android
MobiSystems OfficeSuite Pro
Infraware Polaris Office for Android
SoftMaker Office Presentations Mobile
Microsoft PowerPoint for Android
Macintosh
Google Drive
LibreOffice
Planamesa NeoOffice
Apple Preview
Microsoft PowerPoint for Mac
Apple Keynote
Nuance OmniPage Pro X
MatchWare MindView for Mac
Calligra Suite
iOS
Google Drive for iOS
MobiSystems OfficeSuite Pro
Infraware Polaris Office for iOS
Good.iWare GoodReader for iOS
Microsoft PowerPoint for iOS

Om PPTX filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil pptx-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen PowerPoint Open XML Presentation, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
God morgon! Min hemuppgift gällde de vanligaste filändelserna. Vi är vana vid PowerPoint, Word och Excel, men vi frågar aldrig vad som utgör formatet för vart och ett av dessa program. I dag läste jag ditt inlägg om filtillägget .pptx, som används av PowerPoint. Jag hade ingen aning om att de stöds av ett så stort antal program. Det är också första gången jag hör talas om de flesta av dem. Att Apples Keynote-program stöder dem är fantastiskt. Jag gissar ändå att formatet ändras lite för att fungera med teckensnitten eller alternativen i det program som används. Den bästa faktan som jag läste om handlar om den galna utveckling som de har gått igenom. Fortsätt med det goda arbetet!