Hemsida : Filtillägg : .ppt Fil

.ppt Fil

Filtyp PowerPoint Presentation

Utvecklare Microsoft
Kategori Data filer
Format Binary

.PPT alternativnummer

En PPT-fil är ett redigerbart bildspel som skapats av Microsoft PowerPoint eller ett annat presentationsprogram, som OpenOffice Impress eller Apple Keynote. Det kan innehålla formaterad text, punktpunkter, bilder, filmer, ljudeffekter och musik. PPT-filer är vanligtvis byggda från en av många mallar som ingår i PowerPoint-programvaran, men kan också skapas från början.

Mer information

PPT-fil öppnad i Microsoft PowerPoint 2016

PPT-filer används för att skapa presentationer i hemma och näringslivsmiljöer. PPT-filen introducerades 1987 med utgåvan av PowerPoint. Den sparades i ett binärt filformat och den primära filtypen användes för att spara PowerPoint-presentationer tills den ersattes i PowerPoint 2007 med filen .PPTX , som sparas i OpenXML-formatet. Även om PPT-filen ersattes av PPTX-filen, stöds den fortfarande av PowerPoint.

Du kommer troligtvis att se PPTX-filen oftare än PPT-filen. Vissa användare med äldre versioner av PowerPoint kan dock spara sina presentationer som PPT-filer. Du kan få dem via e-post, USB-enhet eller nedladdning av molnlagring. Du kan använda PowerPoint för att öppna filen eller välja från en mängd andra program, inklusive OpenOffice och Core Presentations.

Allmänning PPT filnamn

Presentation1.ppt - Standardfilnamnet Microsoft PowerPoint ger nya presentationer före PowerPoint 2007, som nu använder Presentation1.pptx.

Program som öppnas PPT filer
Windows
Kingsoft WPS Office
Google Drive
Nuance OmniPage
Apache OpenOffice
ACD Systems Canvas
Corel Presentations
CorelDRAW
SoftMaker Office
Kingsoft Presentation
Seavus iMindQ
IMSI TurboPDF
Calligra Suite
Nuance PDF Converter Professional
Microsoft PowerPoint
Linux
Google Drive
Apache OpenOffice
SoftMaker Office
Calligra Suite
Android
Kingsoft WPS Office for Android
Google Drive for Android
Seavus iMindQ
MobiSystems OfficeSuite Pro
Infraware Polaris Office for Android
SoftMaker Office Presentations Mobile
Microsoft PowerPoint for Android
Macintosh
Google Drive
Apache OpenOffice
Planamesa NeoOffice
Apple Preview
Microsoft PowerPoint for Mac
Apple Keynote
Nuance OmniPage Pro X
Seavus iMindQ
Calligra Suite
iOS
Google Drive for iOS
Seavus iMindQ
MobiSystems OfficeSuite Pro
Infraware Polaris Office for iOS
Microsoft PowerPoint for iOS

Hur man öppnar PPT-filer utan PowerPoint

Filer med PPT-förlängningen identifierar PowerPoint-presentationer som genereras med en inte särskilt ny version av programmet eller sparas i det formatet av kompatibilitetsskäl. Dessa filer kan fortfarande öppnas med de senaste versionerna av PowerPoint för PC och Mac, liksom med den officiella PowerPoint-appen för smartphones och surfplattor.

PC och Mac

PowerPoint-programvara, tillgänglig för både Windows och macOS, distribueras av Microsoft och ingår i Office-produktivitetssviten. 

För att få Office, och därför PowerPoint, på detta sätt, gå till svitens webbplats, klicka på knappen Försök gratis i 1 månad och logga in med autentiseringsuppgifterna för ditt Microsoft-konto.

Observera att under de första 30 dagarna av tjänsten kommer du inte att debiteras något. Om du inte vill hålla prenumerationen aktiv vid slutet av testperioden måste du avbryta den automatiska förnyelsen minst 24 timmar före kampanjens utgång (du kan göra det från den här sidan).

När du är klar med din betalning klickar du på knappen Prenumerera för att aktivera din kostnadsfria testversion av Office 365 Home. Om allt gick bra bör du se sidan för prenumerationshantering som innehåller den giltiga länken för att ladda ner Office. Därifrån klickar du på Installera Office-objektet och sedan på Installera-knappen för att börja ladda ner installationspaketet för programmet.

När nedladdningen är klar startar du filen och, om du använder Windows, vänta tills installationsprocessen är klar automatiskt. Om du använder macOS godkänner du installationen av programmet genom att klicka på Fortsätt två gånger i rad, sedan på Acceptera och installera, ange administrationslösenordet för din Mac och klicka på knappen Installera programvara.

Under alla omständigheter, när du är klar med installationen av Office / PowerPoint, startar du programmet i fråga genom att ringa det från Windows Start-meny eller Launchpad på macOS och använda skärmen som erbjuds för att logga in på ditt Microsoft-konto (den genom vilken du aktiverade licensen för Office 365), om det behövs.

Från programmets startsida klickar du på objektet Öppna andra presentationsfiler (till vänster), klickar på objektet Den här datorn och sedan på Bläddra-knappen och väljer den PPT-fil som du vill öppna med hjälp av panelen som visas . På Mac kan du komma åt skärmen för filval genom att klicka på knappen Öppna och dubbelklicka på ikonen I min Mac på nästa skärm.

Alternativt kan du snabbt öppna filen du är intresserad av genom att högerklicka på dess ikon och välja Öppna med> Microsoft PowerPoint från menyn.

Om PPT filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil ppt-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen PowerPoint Presentation, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.