Programvara : Synfig Studio Development Team : Synfig Studio

Synfig Studio

Version
1
Plattforms
Licens Open Source
Kategori Graphics

Programvaruöversikt

Huvudfunktioner

  • Importera JPEG, PNG, BMP, WAV och MP3-format i dina animeringar
  • Skapa animeringar med lager, gradienter, snedvridningar och filter
  • Använd avancerade ljuseffekter och synkronisera ett ljudspår med din animering

Synfig Studio är ett open source-program som används för att skapa professionella 2D-animeringar. Programmet låter dig använda vektor- och bitmappsartiklar för att producera animeringar istället för ram-för-rammetoden.

Synfig Studio låter dig spara dina animationer som SIF (standardprojekt), SIFZ (projekt komprimerat med gzip) och SFG-filer (komprimerade med zip). Du kan importera flera bildformat som PNG, JPEG, BMP och SVG till ditt projekt. De flesta av elementen i Synfig Studio är vektorbaserade och alla dess lager är parametriskt genererade, vilket innebär att den enda pixelationen som kommer att inträffa när du ändrar upplösningen av ett projekt finns i dina importerade rasterbilder. Applikationen innehåller olika typer av lager, gradienter, snedvridningar, filter och omvandlingar för att skapa din animering. Synfig Studio kommer också med fullt stöd för lutningsbanor, vilket gör det enklare för dig att lägga till mjuk skuggning till animering utan att behöva måla den i varje ram.

Programvaran ger högupplösta bilder (HDRI), vilket resulterar i bättre ljuseffekter och färgkomposition. Synfig Studio ger också några grundläggande ljudfunktioner. Du kan importera OGG-, MP3- och WAV-format och synkronisera din animering med ett ljudspår med Sound Layer.

Synfig Studio är ett gratis verktyg som ger 2D-animatörer ett kommersiellt program. Även om det är lätt att använda, kommer det inte direkt att göra dig till en professionell animator, men när du förfina din teknik, ger Synfig Studio dig den funktion som krävs för att skapa animationer av filmkvalitet.

Uppdaterad: 20 juni 2016

▶ Primär filtillägg

.sif – Synfig Studio Project

▶ Andra filtillägg används Synfig Studio 1

Stödda filtyper
.SFG Synfig Studio Compressed Project
.SIFZ Synfig Studio Compressed Project
Ytterligare relaterade filformat
.SVG Scalable Vector Graphics File
.BMP Bitmap Image File
.OGG Ogg Vorbis Audio File
.MP3 MP3 Audio File
.JPEG JPEG Image
.JPG JPEG Image
.WAV WAVE Audio File
.PNG Portable Network Graphic