Hemsida : Filtillägg : .opf Fil

.opf Fil

Filtyp 1FlipAlbum File

Utvecklare E-Book Systems
Kategori Diverse filer
Format Binary

Vad är OPF file?

Digitalt fotoalbum skapat av FlipAlbum, ett program som organiserar bilder i bildalbum; lagrar albumstrukturen, utseendeinställningarna och referenser till bildfiler; kan ses med 3D-sida-flipping effekter.

Mer information

FlipAlbum fotoalbum används ofta för att dela bilder med vänner och familj. Professionella fotografer använde dem också för att ordna bilder för kunder.

OPF-filer sparas i E-Book Systems proprietära FlipAlbum XML-format och bör inte förväxlas med OPF-standarden (Open Packaging Format).

OBS! FlipAlbum har blivit avbruten och är inte längre tillgängligt för nedladdning.

Program som öppnas OPF filer
Windows
E-Book Systems FlipAlbum
Macintosh
E-Book Systems FlipAlbum

Filtyp 2FlipViewer FlipBook File

Utvecklare E-Book Systems
Kategori Data filer
Format XML

.OPF alternativnummer 2

FlipBook, som en digital tidning eller annan publikation som kan läsas med FlipViewer; sparat i OEB-paketformat (OPF) som är formaterat i XML; innehåller metadata som beskriver innehållet och en lista med sidor, bilder och text som refereras av publikationen.

Mer information

Eftersom OPF-filer är formaterade i XML kan de skapas och redigeras med en grundläggande textredigerare.

Program som öppnas OPF filer
Windows
E-Book Systems FlipViewer
Macintosh
E-Book Systems Mac FlipViewer

Filtyp 3Open Packaging Format File

Utvecklare IDPF
Kategori eBook-filer
Format XML

.OPF alternativnummer 3

Filformaterad enligt OPF-standarden (Open Packaging Format), som ingår i EPUB eBook-specifikationen; lagrar e-boksinformation såsom titel, språk, bok ID, skapare, läsorder och bildformatering; används som en del av ett .EPUB arkiv för att specificera eBook-metadata.

Mer information

OPF-filer sparas i ett XML-format. Standarden Open Packaging Format kräver också en andra .NCX XML-fil som lagrar innehållsförteckningen för EPUB eBook.

Program som öppnas OPF filer
Windows
Nuance OmniPage
KDE Okular
Calibre
Adobe Digital Editions
Geometer Plus FBReader
Linux
KDE Okular
Calibre
Geometer Plus FBReader
Macintosh
KDE Okular
Calibre
Adobe Digital Editions
Geometer Plus FBReader

Om OPF filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil opf-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Open Packaging Format File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej, min vän. Din förklaring om .opf-filtillägget räddade mitt jobb. Det är sant. Jag höll på att radera en matta full av dem eftersom det inte fanns något program installerat som kunde öppna dem. Det var bäst att läsa mer om dem. Din sida hade all den information som behövs för att förstå vad OPF är kapabel till. Att arbeta med e-böcker är verkligen intressant. Många av de filformat som används har specifika uppgifter. Det är viktigt för mig att känna igen dessa eftersom de håller titeln, språket, visningsformateringen, bland annat. Utan dem skulle jag ha ställt till det för många böcker hehe. Att de sparas i XML-format är också märkligt. Varför kräver de en andra .NCX XML-fil? Tack!